SPRENGT: Sju skal være omkommet i eksplosjonen som oppstod da arbeideren ved skraphandelen gikk løs på den antatte bomben med skjærebrenner. Foto:  EPA/STR/NTB-SCANPIX
SPRENGT: Sju skal være omkommet i eksplosjonen som oppstod da arbeideren ved skraphandelen gikk løs på den antatte bomben med skjærebrenner. Foto: EPA/STR/NTB-SCANPIXVis mer

Sju drept av «gammel bombe» i Thailand

... Da arbeider prøvde å åpne den med skjærebrenner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeideren ved den lokale skraphandleren skal ha forsøkt å åpne den 225 kilo tunge metallgjenstanden med skjærebrenner bare minutter etter at en mann hadde solgt den til kilopris.

Om de allerede da var klar over at gjenstanden kunne være en udetonert bombe fra Den andre verdenskrig, er uklart. Men det er hovedteorien nå, melder Thai PBS.

Sju drept Den voldsomme eksplosjonen skjedde like etter klokka 12 lokal tid i bydelen Bang Khen i den thailandske hovedstaden Bangkok.

Sju personer ble har til nå omkommet. Fem ble umiddelbart drept, mens to er blitt erklært død på sykehuset. De sju skal både være være ansatte hos skraphandleren og naboer til denne. Ytterligere 12 er skadd og fraktet til sykehusene Bhumibol og Mayo, melder Thai PBS.

Eksplosjonen skal ha skapt et fire meter bredt og tre meter dypt krater, og ført til en voldsom brann i skraphandleren.

Fant «tønne» Det skal ha vært en anleggsarbeider som fant gjenstanden, beskrevet som en tønne på 225 kilo, som altså mistenkes å være en gammel bombe fra krigen.

- Det er en mulighet for at det også kan ha vært en gammel oljetønne. Men en slik ville ikke hatt kraft nok til å etterlate seg et så stort krater, sier en redningsarbeider til Thai PBS.

Ubekreftede bilder fra det thailandske nyhetsnettstedet springnewstv.tv viser det som angivelig er gjenstanden. Den ser ut til å være en bombelignende gjenstand som løftes ut fra bakken.

VOLDSOMT: Den lokale skraphandleren ligger i bydelen Bang Khen i Bangkok. Både arbeidere og naboer er blant de drepte og skadde. Foto: EPA/STR/NTB-SCANPIX
VOLDSOMT: Den lokale skraphandleren ligger i bydelen Bang Khen i Bangkok. Både arbeidere og naboer er blant de drepte og skadde. Foto: EPA/STR/NTB-SCANPIX Vis mer