Sju drept i bakholdsangrep

Først sprengte attentatmennene en bombe rett ved den israelske bussen. Da panikken spredde seg, meide de ned alle passasjerene som prøvde å rømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelsk TV melder at sju mennesker er drept etter at palestinske våpendesperadoer åpnet ild mot en buss nær den jødisk bosettingen Emmanuel på Vestbredden.

Minst 25 mennesker skal være skadd i attentatet.

Ifølge medisinsk personell på stedet er tilstanden livstruende for fem av de skadde.

Vitner melder at det gikk av en stor bombe, før de hørte flere små eksplosjoner. Så begynte de tre attentatmenn begynte å skyte med maskinpistoler mot alle som løp ut av bussen.

Våpendesperadoene skal ha vært kledd i uniformer fra den israelske hæren. Politiet har så langt ikke klart å pågripe dem. De er satt inn militærhelikoptre i jakten på gjerningsmennene.

- Da jeg kom fram til åstedet, rundt fem minutter etter eksplosjonene, var det fortsatt skyting. De fyrte løs mot bilen min. Jeg var heldig som kom meg i dekning før jeg ble truffet, sier Abraham Cohen, som er sikkerhetsoffiser i Emmanuel, til nyhetsbyrået AP.

- Den israelske sivilbefolkningen er fortsatt hovedmålet for palestinske terrorister. Dette er nok et bevis på at palestinske myndigheter mener terrorisme er deres viktigste virkemiddel, sier David Baker, talsmann for israelske myndigheter.

Emmanuel er en stor, ultraortodoks bosetting mellom Nablus og Qaliqilya. Det har vært flere angrep på samme veistrekningen tidligere, seinest 12. desember da elleve israelere i en buss drept i et attentat.

Dagens angrep er det mest alvorlige mot israelere siden militæret gjenokkuperte sju palestinske byer på Vestbredden i juni. Da ble 26 mennesker drept i palestinske selvmordsangrep i Jerusalem.

Dette er det første angrepet siden 20. juni da en palestiner åpnet ild og drepte fem israelere i bosettingen Itamar, nær Nablus nord på Vestbredden.

OMKOM: Sju mennesker ble drept i attentatet på Vestbredden i dag.