Sju drept i bakholdsangrep

Først sprengte attentatmennene en bombe rett ved den israelske bussen. Da panikken spredde seg, meide de ned alle passasjerene som prøvde å rømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Israelsk TV melder at sju mennesker er drept etter at palestinske våpendesperadoer åpnet ild mot en buss nær den jødisk bosettingen Emmanuel på Vestbredden.

Minst 25 mennesker skal være skadd i attentatet.

Ifølge medisinsk personell på stedet er tilstanden livstruende for fem av de skadde.

Vitner melder at det gikk av en stor bombe, før de hørte flere små eksplosjoner. Så begynte de tre attentatmenn begynte å skyte med maskinpistoler mot alle som løp ut av bussen.

Våpendesperadoene skal ha vært kledd i uniformer fra den israelske hæren. Politiet har så langt ikke klart å pågripe dem. De er satt inn militærhelikoptre i jakten på gjerningsmennene.

- Da jeg kom fram til åstedet, rundt fem minutter etter eksplosjonene, var det fortsatt skyting. De fyrte løs mot bilen min. Jeg var heldig som kom meg i dekning før jeg ble truffet, sier Abraham Cohen, som er sikkerhetsoffiser i Emmanuel, til nyhetsbyrået AP.

- Den israelske sivilbefolkningen er fortsatt hovedmålet for palestinske terrorister. Dette er nok et bevis på at palestinske myndigheter mener terrorisme er deres viktigste virkemiddel, sier David Baker, talsmann for israelske myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer