Sju drept i internettfirma

Michael McDermott (42) hadde med seg en AK47, ei hagle og en halvautomatisk pistol da han gikk på jobb i morges. Noen timer seinere hadde han drept sju kolleger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

McDermott har vært ansatt i Internett-konsulentbyrå Edgewater Technology siden mars i år. I dag møtte han på jobben bevæpnet med tre ladde våpen. Klokka 11.30 lokal tid (17.30 norsk tid) hadde McDermott drept sju av kollegene sine.

Da politiet tok seg inn i det tre-etasjers murhuset, satt McDermott i lobbyen. Han var bevæpnet, og politiet måtte overtale ham til å legge ned våpnene.

Hørte 8-10 skudd

Politiet vil ikke kommentere navn og kjønn på de drepte, av hensyn til de pårørende.

Ifølge lokale medier er minst to av de drepte kvinner.

Ofrene ble skutt inne i lokalene til IT-firmaet i Foundry Street i Wakefield, 16 kilometer fra Boston. Ifølge firmaets hjemmeside er Edgewater et Internett-konsulentbyrå, med hovedkvarter i Wakefield og avdelingskontorer i Alabama, Arkansas, Minnesota og New Hampshire.

Frank Harrington jobber som konsulent for selskapet. Han var i bygningen under skytingen, og sier han hørte mellom åtte og ti skudd. Mens han rømte ut fra bygningen, så han at en kollega var drept.

- Det ligger et lik like ved lobbyen, sier han.

Mellom 30 og 40 mennesker var i lokalene da skytingen skjedde.

Kranglet før drapene

Politiet fikk melding om skytingen klokka 11.30 lokal tid i dag (17.30 norsk tid). En beredskapsgruppe fra politiet gikk gjennom bygningen, for å finne ut om McDermott var alene om drapene.

- Vi kan bekrefte at ingen andre var innblandet i skytningen, sa politiet på en pressekonferanse ved 2020-tida i kveld norsk tid.

Lokale medier melder at det har vært krangling mellom flere av de ansatte rett før skuddene ble avfyrt.

Evakuert til kirke

Darren Emery som eier butikken North Shore Pools, rett over veien for åstedet sier at flere av menneskene som var inne i lokalene der skuddene falt, rømte over til butikken hans og ropte at en kollega av dem hadde begynt å skyte.

De ansatte i Edgewater ble evakuert til St. Josephs kirke, som ligger rett ved åstedet.

Ved 21-tida norsk tid kom det en pressemelding fra firmaet.

- Det er min sørgelige plikt å bekrefte at det var en skyteepisode ved kontoret vårt i Wakefield tidligere i dag. Detaljene er fortsatt usikre, og vi vil assistere politiet så godt vi kan, skriver Shirley Singleton, en av sjefene i firmaet.

- Alle her i Edgewater Technology er sjokkert og rystet over tapet av våre venner. Vår dypeste sympati går til familiene til ofrene i denne forferdelige tid.

Se statsadvokat John McEvoy kommentere saken, på Boston Channel

Denne samlesiden har artikler om skytedramaet fra WCVB-TV, CNN, AP, Reuters, WCVB, WBZ-TV og BBC. Du kan i tillegg se alle bildene publisert av Reuters og AP fra åstedet, og lese pressemeldingen fra Edgewater Technology.

SORG: En av de pårørende gråter mens han snakker med politiet like ved lokalene der sju mennesker mistet livet.
RYKKET UT: Tre ambulanser rykket ut til åstedet, men kunne ikke gjøre noe for skuddofrene.
SPERRET AV: Politiet sperret øyeblikkelig av inngangen til firmaet.
DRAR: Beredskapstroppen trekker seg tilbake etter å ha gjennomsøkt det tre-etasjers murhuset.