Sju drept i moské-eksplosjon i Afghanistan

Kamper mellom Nato og Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju sivile afghanere er drept i en eksplosjon inne i en moské etter kamper mellom NATO-soldater og Taliban, ifølge en afghansk tjenestemann. Landsbyboere mener NATO har skylden.

Hendelsen fant sted i provinsen Wardak sørvest for Kabul like etter at afghanske og utenlandske soldater hadde gjennomført et raid for å pågripe en Taliban-kommandant natt til søndag.

På vei tilbake til basen skal de ha blitt utsatt for et bakholdsangrep, og fire opprørere ble drept. Da landsbyboere var i ferd med å fjerne likene fra moskeen, skjedde det en eksplosjon som tok livet av sju mennesker, ifølge en talsmann for provinsens guvernør. Han vet ikke hva eksplosjonen skyldtes, om det var en selvmordsvest eller en annen type eksplosiver.

En major fra NATO-styrkene, Martyn Crighton, sier han kjenner til anklagene om at sivile ble drept, og han lover at opplysningene skal granskes.

Landsbyboere hevder at moskeen ble bombet av militæret, men ifølge Crighton ble det ikke gjennomført luftangrep i området.

NATO har flere ganger blitt kritisert for sine nattraid, som har ført til en rekke uskyldige afghanere er blitt drept. Raidene har bidratt til at mange landsbyboere har vendt seg mot de internasjonale styrkene.

(NTB)