Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju drept i Tibet

Kinesiske myndigheter innrømmer dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju mennesker er bekreftet drept under sammenstøtene i Tibets hovedstad Lhasa, melder nyhetsbyrået Xinhua.

De fleste som ble drept, var forretningsfolk, ifølge nyhetsbyrået. Ingen utlendinger er kommet til skade, sier det kinesiske utenriksdepartementet.

Rolig etter utrolighetene

Situasjonen i Lhasa var rolig lørdag etter de voldsomme urolighetene i går, men mange områder i byen var avsperret, og det var vanskelig å ta seg fram.

Situasjonen er svært spent i byen. Etter flere dager med fredelige protester som ble slått ned på av politiet ble konfrontasjonene i går voldelige, og vitner fortalte at urolighetene hadde kostet liv. 

Nå innrømmer også de kinesiske myndighetene at det har forekommet dødsfall. De går imidlertid ut med svært få detaljer om hendelsene.

Mye politi og soldater

Vitner sier at de ser stridsvogner og andre militære kjøretøyer, og at alle gatekryss er sperret av militære kjøretøyer.

OPPTØYENEN FORTSETTER:  Kinesiske myndigheter innrømmer at sju personer har mistet livet under sammenstøt i Tibets hovedstad Lhasa.
OPPTØYENEN FORTSETTER: Kinesiske myndigheter innrømmer at sju personer har mistet livet under sammenstøt i Tibets hovedstad Lhasa. Vis mer

- Det er mye væpnet politi, spesialpoliti og soldater overalt i Lhasas gater i dag, sa en kinesisk innbygger på telefon. Han la til at han så stridsvogner og pansrede personellkjøretøyer som patruljerte i gatene.

Begrenset bevegelsesfrihet

En resepsjonist i et lokalt hotell sa også at mange gjester hadde sett stridsvogner, og at all bevegelsesfrihet var begrenset.

- Vi kan ikke gå ut, og ingen kan komme inn i hotellet. Alle hotellene i nærheten av området hvor det var uro, er avsperret, sa hun på telefon.

- Alle butikker er lukket, og folk har ikke lov å gå ut i gatene. Vi vet ikke hva som skjer ute fordi vi er blitt bedt av politiet om å bli på hotellet siden i går, sa hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media