Sju drept i ulykker

Sju personer har mistet livet etter ulykker på veiene og på vannet denne helgen. To av trafikkofrene var motorsyklister som kolliderte med elg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg omkom en svensk lokfører i en togulykke ved Storlien i Sverige lørdag kveld. Ulykken skjedde nær grensen til Norge da et norsk tog var på vei for å hente tømmer. Den svenske lokføreren skal ha drevet med arbeid på linja da han ble påkjørt.

Ved Kirkenær i Hedmark omkom en kvinne i 30-årene i en kollisjon mellom to personbiler søndag formiddag. En 47 år gammel kvinne ble lettere skadd i den samme ulykken som skjedde på riksvei 210, 3 kilometer sør for Kirkenær.

Søndag døde en 30 år gammel mann av skadene han pådro seg da bilen han satt i kjørte utfor en skrent i Nydalen i Oslo ved midnatt natt til lørdag. Mannen ble funnet 20 meter fra bilen, som var fullstendig ødelagt etter utforkjøringen.

To elgkollisjoner

Natt til søndag mistet to motorsyklister livet etter kollisjoner med elg på Nesodden i Akershus og i Trøgstad i Østfold.

Den første ulykken skjedde da en 36 år gammel dansk statsborger bosatt i Norge kolliderte med en elg på Nesodden i 23.15-tiden lørdag. Mannen var i live da ambulansen kom fram til stedet, men døde ved ankomst til Akershus universitetssykehus.

En drøy time senere kjørte en 35 år gammel MC-fører på to elger på riksvei 22 i Trøgstad. Mannen ble brakt til Ullevål universitetssykehus med omfattende skader og døde senere på natten.

Etterforskes av SEFO

I Drammen omkom en mann i 20-årene da en bil kjørte ut i Drammenselva lørdag morgen. En jevnaldrende mann fikk alvorlige hodeskader i den samme ulykken.

- Bilen var på vei nordover på riksvei 283 da de møtte en politibil som var ute på et annet oppdrag. Bilen satte opp farten, kjørte gjennom en rundkjøring og videre rett i elva, opplyser vaktsjef Kjell-Reidar Johansen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Det særskilte etterforskningsorganet SEFO etterforsker politiet i Søndre Buskerud fordi politiet skal ha kjørt etter ulykkesbilen før den skjente ut og kjørte i elva.

Døde etter påkjørsel

En 47 år gammel mann døde etter å ha blitt påkjørt av en bil i Bud utenfor Molde natt til lørdag. 47-åringen var i live da ambulansen kom til stedet, men livet sto ikke til å redde.

Bilen forsvant fra stedet etter påkjørselen, men senere samme natt ble en 29 år gammel mann pågrepet, mistenkt for å ha stukket fra stedet etter påkjørselen.

Politiet har mistanke om at bilføreren kan ha vært påvirket av alkohol da påkjørselen skjedde.

Falt ut av båt

  • En 66 år gammel mann omkom i en båtulykke i Misfjorden i Hemne kommune i Sør-Trøndelag fredag kveld. Mannen var ute i en jolle for å fiske da han falt over bord.
  • En far og hans 12 år gamle sønn havnet begge på sykehus etter at de fredag kveld hadde strandet på en holme etter et havari ved Fevikkilen øst for Grimstad. De to ble først oppdaget lørdag morgen, og de var da begge nedkjølt. Alvorligst var det for gutten som hadde en kroppstemperatur på 21,7 grader. Han ble sendt med luftambulanse til Rikshospitalet i Oslo, mens faren ble brakt til Aust-Agder sykehus i Arendal.

    Flere alvorlig skadd


    Flere personer ble alvorlig skadd i trafikken denne helgen.

  • I Bergen ble en 17-årig jente alvorlig skadd da motorsykkelen hun satt på kjørte av veien i Fanafjellsveien ved 23-tiden lørdag. Jenta var passasjer på den lette motorsykkelen.
  • En 16 år gammel jente fikk alvorlige skader da hun kjørte av veien med moped mellom Gjone og Kvelde utenfor Larvik natt til søndag.

    (NTB)