Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju drept og 14 skadd

Den 50 år gamle Oslo-mannen overlevde kollisjonen med betongveggen i Lier-tunnelen utenfor Drammen. Men på vei ut av bilen ble han meid ned. Sju ble drept og 14 skadd i en av de verste ulykkeshelgene på veiene noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 50 år gamle Oslo-mannen kjørte alene på E18 i retning Drammen. I Lier-tunnelen fikk bilen skrens og endte i betongveggen.

- Han var trolig skadd og fortumlet, og klarte å komme seg ut passasjerdøra som vendte rett ut i trafikken. Bilen som kom bak kjørte ned mannen. Han døde trolig momentant, forteller lensmannsbetjent Rune Hunshamar ved Lier lensmannskontor.

Veien var stengt en times tid etter ulykken som skjedde ved 13.30-tida i går. Ulykken var en av i alt sju dødsulykker i løpet av fellesferiens siste helg.

Lang rekke

Den siste dødsulykken skjedde seint i går kveld på Hurum i Buskerud. En motorsyklist mistet kontrollen på sykkelen og kolliderte med en motgående bil. MC-føreren døde momentant.

Her er de øvrige dødsulykkene i den lange rekken:

  • En 53-åring omkom og tre personer ble alvorlig skadd da to personbiler frontkolliderte i Kilebygda i Skien lørdag ettermiddag.
  • En 20 år gammel motorsyklist omkom da han kjørte inn i autovernet på E136 ved Vågestranda i Møre og Romsdal lørdag kveld.
  • En kvinne omkom etter en kollisjon mellom en motorsykkel og personbil på Dovrefjell i går ettermiddag. Kvinnen satt bak rattet på motorsykkelen. De tre personene i personbilen ble sendt til Lillehammer sykehus.
  • En kvinne omkom i en trafikkulykke på riksvei 51 ved Vågå ved 14-tida søndag.

Flere skadde

Minst 14 personer ble skadd i ulykkeshelga. Her er noen av ulykkene:

  • En motorsyklist ble i går kveld skadd da motorsykkelen hans kolliderte med en bil på Riksvei 319 sør for Svelvik. Dagbladet fikk seint i går kveld opplyst at han ikke skal være livstruende skadd.
  • To kvinner på 23 og 27 år ble skadd da bilen deres kjørte rett inn i fjellveggen ved Mortensrud på E6 i Oslo. Tilstanden er stabil.
  • En 80 år gammel mann fra Oslo ble sendt til Ullevål sykehus ved 18-tida i går kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!