Sju europeere løslatt i barnesaken Tsjad

Anklaget for bortføring av 103 afrikanske barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre franske journalister og fire spanske kabinansatte er løslatt i Tsjad. De sju var anklaget for å være innblandet i et forsøk på å kidnappe 103 afrikanske barn.

- De er løslatt. Det er over. Dette er slutten, sier deres advokat Jean-Bernard Padare til AP.

Seks franske medarbeidere fra hjelpeorganisasjonen Arche de Zoé, tre franske journalister og sju spanske ansatte i flyselskapet Sirjet ble i forrige uke arrestert på flyplassen i Abeché, øst i Tsjad, nær grensa til Sudan, mens de skysset om bord 103 barn, angivelig foreldreløse og sjuke ofre for krigen i Darfur. De skulle transporteres til fosterforeldre i Frankrike.

De andre franske og spanske statsborgerne sitter fortsatt i fengsel siktet for barnebortføring og bedrageri.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy kom i dag til Tsjad for å diskutere saken med Tsjads president Idriss Deby.

Presidenten i Tsjad, Idriss Déby, har offentlig uttrykt mistanke mot den franske organisasjonen om handel med menneskelige organer, eller for å forsyne pedofile nettverk i Europa med barn. Dette er «rett og slett borføring av mindreårige», har presidenten sagt.

STØTTEDEMONSTRASJON:  "Til støtte for europeerne som holdes i Tsjad" står det på bannerne til disse støttedemonstrantene i Paris. Sju av de arresterte europeerne er nå løslatt, bekrefter deres advokat. Foto: AFP PHOTO MEHDI FEDOUACH
STØTTEDEMONSTRASJON: "Til støtte for europeerne som holdes i Tsjad" står det på bannerne til disse støttedemonstrantene i Paris. Sju av de arresterte europeerne er nå løslatt, bekrefter deres advokat. Foto: AFP PHOTO MEHDI FEDOUACH Vis mer
PRESIDENTMØTE: Frankrikes president Nicolas Sarkozy kom i dag til Tsjad for å diskutere kidnappingssaken med Tsjads president Idriss Deby. Her fra et møte mellom de to i juli.