Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju fikk erstatning etter Oslo S-saken

Sju unge vietnamesere, som alle ble frikjent i den såkalte Oslo S-saken, er i Oslo byrett i dag tilkjent tilsammen 1,3 millioner kroner i oppreisning og erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av forsvarerne, advokat Christine Hamborgstrøm, sier til Dagbladet :på nettet at hun er glad for kjennelsen, som falt i dag.

- Retten har til en viss grad rettet opp den urett som ble gått fra politi og påtalemyndighet mot de sju, som satt i varetekt fra høsten 1995 til ut på sommeren året etter, sier forsvarsadvokaten.

14 ble tiltalt i saken, etter at en mann fra Thailand døde etter slåsskampen på sentralstasjonen i oktober 1995. Flere ble alvorlig skadd i bandeslagsmålet.

I Oslo byrett ble 10 frifunnet, mens fire ble dømt. De venter på å få sakene sine prøvd for Borgarting lagmannsrett.

Her er summene:

Nr. 1) 200.000 kroner i oppreisning

Nr. 2) 175.000 kroner i oppreisning

Nr. 3) 109.500 kroner i oppreisning

Nr. 4) 175.000 kroner i oppreisning

Nr. 5) 175.000 kroner i oppreisning

Nr. 6) 155.000 i erstatning pluss 200.000 i oppreisning

Nr. 7) 175.000 kroner i oppreisning

De fleste av ungdommene var skoleelever, og har av den grunn ikke tapt arbeidsfortjeneste å vise til. Det er grunnen til at bare en har fått erstatning.

Norges dyreste

Hvert minutt i rettssaken om drapet på Oslo S har kostet staten 200 kroner. Tre måneder på overtid ble ti av de 14 tiltalte vietnameserne blankt frifunnet, og advokatene kunne fredag 13. mars i år endelig feire at de var ferdige med Norges mest omfattende og dyreste rettssak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!