Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju funnet i søk etter forsvunnet ferje i Stillehavet

Sju personer er funnet i en jolle nær øystaten Kiribati hvor en ferje med 50 mennesker om bord har vært savnet i ti dager.

FUNNET: Etter en uke uten noe spor etter ferja med 50 passasjerer, fant et fly fra New Zealands luftforsvar sju personer i en jolle som trolig tilhørte den savnede båten. Foto: Royal New Zealand Air Force
FUNNET: Etter en uke uten noe spor etter ferja med 50 passasjerer, fant et fly fra New Zealands luftforsvar sju personer i en jolle som trolig tilhørte den savnede båten. Foto: Royal New Zealand Air Force Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lille båten med de sju personene ble sett i et område hvor det newzealandske luftforsvaret har lett etter MV Butiraoui, ferjen som forsvant.

- Lettet

Ifølge koordineringsansvarlig John Ashby i New Zealands redningstjeneste antar de at jolla er én av to som hører til ferjen.

- Gruppen virket veldig lettet over å ha bli funnet da New Zealands luftforsvar droppet forsyninger, inkludert vann og en radio til dem, sa Ashby.

En fiskebåt dro i retning jolla og de sju personene mens søket etter den 57 fot store ferjen fortsetter.

- På dette tidspunktet kan vi ikke si sikkert at de kommer fra den savnede ferja, men vi har sett på noen modeller for strømmene i området, og det virker som jolla kan ha kommet fra det området ferja reiste fra, sier Paul Craven, sjef ved New Zealands redningskoordineringssenter, til RNZ.

Noen timer seinere ble de reddet fra jolla og kom om bord i fiskebåten. Nyhetsbyrået DPA skriver at jolla tilhørte MV Butiraoui. De sju personene har foreløpig ikke uttalt seg om hva som har skjedd.

Propellreparasjon

Jolla ble observert av et fly fra New Zealands luftforsvar, som har vært med i søket etter den savnede ferja.

Båten var på vei fra Nonouti i Kiribati med kurs mot øya Betio 18. januar, i det som var ventet å være en to dager lang tur.

Fram til de sju personene ble funnet i jolla hadde verken ferja, eller noen av passasjerene, blitt sett på over en uke.

Båten skal ha gått gjennom en reparasjon av propellen like før den dro av sted fra Nonouti.

- Det kan ha medvirket til at det har blitt problemer med navigeringen, sa Ashby på lørdag.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!