Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju italienere blant 13 omkomne i spansk busstragedie

Norsk student fortsatt på sykehus - ikke i livsfare.

 PÅ VEI HJEM FRA KONSERT:  Redningsmannskap  arbeider med skadde etter bussulykken i Tarragano i Spania søndag, der en stor gruppe stuidenter var på vei hjem fra konsert. Foto: Tjerk van der Meulen, Anadolu Agency/NTB Scanpix.
PÅ VEI HJEM FRA KONSERT: Redningsmannskap arbeider med skadde etter bussulykken i Tarragano i Spania søndag, der en stor gruppe stuidenter var på vei hjem fra konsert. Foto: Tjerk van der Meulen, Anadolu Agency/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju italienere og to tyskere er blant de 13 kvinnelige studentene som mistet livet i bussulykken i Catalonia tidlig søndag morgen.

Blant de omkomne, som alle var mellom 19 og 25 år, var også en rumener, en kvinne fra Frankrike, en fra Østerrike og en fra Usbekistan, sier innenriksminister Jordi Jané i Catalonia til en radiokanal mandag.

Den norske kvinnen er operert. Hun er innlagt på intensivavdelingen, men ikke i livsfare, får NRK opplyst av sykehuset.

- Hun er til behandling på spansk sykehus, og norske myndigheter er i kontakt med hennes pårørende. Mer kan vi ikke si av personvernhensyn, sier Utenriksdepartementets pressevakt Astrid Sehl til Dagbladet.

Hun kan heller ikke si om det var andre norske i bussen, bortsett fra at det «ikke er noe som tyder på at andre norske er skadd».

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men foreløpige obduksjon av den rutinerte sjåføren viser at han ikke var påvirket av alkohol eller narkotika.

Ifølge Spanias innenriksminister Jordi Jane var det flere som ikke brukte setebelter.

Storavisa El Pais skriver at den foreløpige etterforskningen tyder på at bussjåføren kan ha sovnet.

Kollisjon Ulykken skjedde ved 06-tiden om morgenen søndag like utenfor den lille byen Freginals, som ligger rundt 15 mil sør for Barcelona. Bussjåføren mistet kontrollen over kjøretøyet, som havnet i motsatt kjøreretning og frontkolliderte med en personbil, før den veltet.

  Utsatt rettsmøte Bussen hadde med seg 61 studenter tilknyttet EUs utvekslingsprogram Erasmus da ulykken skjedde. Flere enn 40 av passasjerene ble skadd, melder DPA.

Ifølge den katalanske redningstjenesten var det personer fra 19 forskjellige land ombord i bussen.

Bussjåføren, som ble avhørt av politiet søndag, får medisinsk behandling for skader i brystet. Han skulle etter planen i et rettsmøte mandag, men møtet er blitt utsatt, opplyser en rettskilde til AFP.

(NTB/Dagbladet).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart