Sju italienere kidnappet for en bil

SANAA (NTB-AFP): I bytte mot sju italienere krever en stammeleder i Jemen en bil som han ble lovet forrige gang han kidnappet italienere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ni gislene, to av dem kvinner, holdes fanget i et område kalt Khor al-Awaleq mellom provinsene Abyan og Shabwa, opplyste en lokal tjenestemann i dag. Sikkerhetsstyrker har omringet stedet, og andre stammeledere mekler.

Ved Italias ambassade i Jemen tror man at gislene vil bli løslatt innen kort tid. Men i Roma er myndighetene oppgitt over at italienske turister nok en gang har latt seg fange i Jemen.

Utenriksdepartementet har flere ganger advart italienere mot å reise til Jemen på grunn av faren for å bli bortført.

Mannen som har spesialisert seg på kidnapping av italienere er identifisert som Mohammad al-Marzuki, leder for Marazik-stammen i Shabwa-provinsen. Jemens myndigheter lovet ham en bil i fjor mot å slippe fri ti italienske gisler, og det er denne bilen han ennå ikke har fått.

Godt over hundre utlendinger er blitt bortført de siste fem årene av Jemens tungt bevæpnede stammebefolkninger, som kontrollerer store landområder. Alle gisler er så langt blitt løslatt med liv og helse i behold.

Gislene brukes blant annet som forhandlingskort i disputter mellom stammene og myndighetene.

(NTB-AFP)