Sju italienske jordskjelveksperter dømt til fengsel for uaktsomt drap

- Jeg forstår ikke hva jeg er dømt for.

REAGERER: Flere i salen reagerte kraftig da dommen ble opplest mandag. Foto: AFP
REAGERER: Flere i salen reagerte kraftig da dommen ble opplest mandag. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sju italienske jordskjelveksperter og en tjenestemann er dømt til seks års fengsel for uaktsomt drap fordi de undervurderte jordskjelvfaren i byen L'Aquila i 2009.

De sju italienerne satt i Den nasjonale komiteen for varsling og forebygging av katastrofer. De besøkte L'Aquila bare seks dager før det kraftige jordskjelvet som rammet byen i 2009.

Komiteen besøkte byen fordi rystelser der hadde skapt frykt for et kommende skjelv. Ekspertene konkluderte på sin side med at det ikke var økt jordskjelvfare.

Forskere raser Forskere over hele verden raser mot dommen fordi de mener at det ikke finnes noen sikker måte å forutse jordskjelv.

De dømte jordskjelvekspertene er blant landets mest erfarne og internasjonalt respekterte seismologer og geologer. En av de dømte, Enzo Bochi, reagerer på dommen.

- Jeg er desperat. Jeg trodde jeg skulle bli frikjent. Jeg forstår fortsatt ikke hva jeg er dømt for, sier Enzo Boschi til AP.

- Jeg er uskyldig Rettssaken startet i september i 2011. Jordskjelvekspertene var da tiltalt for å ha gitt ukorrekt, ufullstendig og motsigende informasjon om hvor stor jordskjelvfaren var i dagene før 6. april 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer