Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju jenter slapp å overnatte ute

Ved Haugastøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Røde Kors nådde fram til jentene like etter 22.30, og de sju ble brakt til Raggsteindalen turisthytte, hvor de etter planen skal overnatte, melder NTB.

Alle jentene er i alderen 22-23 år, opplyser operasjonsleder Lars Kristian Evensen i Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Tidligere i kveld kom det melding om at sju jenter hadde gravd seg ned i snøen ved Kyrkjedørsvatnet nordvest for Haugastøl, som ligger ved Hardangervidda. Der ventet de på å bli hentet ut av patruljer fra Gol Røde Kors.

- Disse jentene har brukt hodet og gjort det riktige, sa operasjonsleder NTB tidligere i kveld.

- Det er et forferdelig vær i området, men jentene hadde med seg skikkelig utstyr, blant annet GPS. De ringte operasjonssentralen like før klokken 20 og sa at de ikke kunne komme seg videre på grunn av forrykende uvær. Samtidig fikk vi nøyaktig posisjon, sa Evensen.

Til Dagbladet.no uttalte operasjonslederen i 21.30-tida at seks snøskutere fra Røde Kors var sendt ut, og at man regnet med at disse var framme hos jentene iløpet av 25 minutter, avhengig av føreforholdene.

- Jeg har forsøkt å sende dem en SMS om at vi er på vei, men mobildekningen har vært veldig hakkete, og vinden i området har ikke gjort det lettere, sa Evensen.

Evensen opplyser om at jentene skal ha vært godt kledd, og at de hadde med seg sovepose og liggeunderlag.

De skal ha varslet politiet i frykt for at snøhula de oppholdte seg i skulle blåse igjen på grunn av det kraftige vindværet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media