Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju kritisk skadd i alvorlig trafikkulykke

Sju er kritisk skadd etter bilulykke. Ingen er omkommet, ifølge politiet.

KRITISK:Sju personer ble kritisk skadd og fraktet til sykehus etter en front-mot-front kollisjon ved E39 ved Flekkefjord. Foto: Erik Thime (Avisen Agder)
KRITISK:Sju personer ble kritisk skadd og fraktet til sykehus etter en front-mot-front kollisjon ved E39 ved Flekkefjord. Foto: Erik Thime (Avisen Agder) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sju ble alvorlig skadet etter en front-mot-front-kollisjon på E39 rett utenfor Flekkefjord, i retning mot Kvinesdal.

- Det er syv personer som er kritisk skadd, men det er ingen som har omkommet, sier Hans Petter Osaland, operasjonsleder ved politiet i Agder, til Dagbladet.

- Det er siste beskjed jeg fikk fra ambulansekoordinartor klokka 15.05, sier Osaland til Dagbladet.

Tidligere opererte politiet med at det er åtte kritisk skadde, men det viser seg at det riktige tallet er sju.

Fraktet til andre sykehus
De skadde er nå fraktet fra sykehuset i Flekkefjord, til andre sykehus for behandling. Tre er sendt til Bergen, to er sendt til Stavanger, og en av de skadde er sendt til sykehuset i Kristiansand for videre behandling. En av de skadde er fortsatt på sykehuset i Flekkefjord.

Ifølge politiet er også barn blandt de skadde.

Politiet har ikke varslet noen pårørende.

- Forbikjøring
Ifølge politiet er ulykken en front-mot-front-kollisjon. De to bilene som er involvert i ulykken er en van-varebil og en stasjonsvogn. Den siste har de største skadene fra ulykken, skriver drelandsvennen.

Osaland hos Agder politiet kan nå bekrefte hendelsesforløpet:

- Stasjonsvognen skal ha prøvd å kjøre forbi i forbikjøringsfeltet, og skal ifølge vitner ha prøvd å strekke forbikjøringsfeltet.

- Da det kom møtende trafikk skal føreren ha forsøk å svinge tilbake, og truffet en annen bil, mistet kontrollen på sin egen bil, og kommet over i motgående retning, og krasjet med mini-vanen, forklarer Osaland.

- Har det vært høy fart?

- Det har vært mye energi i kollisjonen. Det har vært fart, men det skal ikke så mye fart til i front-mot-front kollisjoner før det blir en kraftig kollisjon, sier Osaland.

Dårlig vær

Det ble sendt fem luftambulanser til ulykkesstedet, og omlag åtte ambulanser.

Luftambulansene er sendt i fra Sola, Stavanger, Bergen, Rygge, og Arendal. Brannvesnet og politiet kom også til åstedet.

Vitner Dagbladet har snakket med forteller om dårlig vær, med mye regn og vind i området. Veien er nå sperret for trafikk, og det skal være lange køer.

Politiet sier til Dagbladet at veien vil bli åpnet for trafikk om ikke lenge.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

KRITISK: Sju personer er kritisk skadd i ulykken. Foto: Tor-Erik Schrøder
KRITISK: Sju personer er kritisk skadd i ulykken. Foto: Tor-Erik Schrøder Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling