Sju lærer-overgrep siden i fjor

Straffesakene spriker fra betinget til tre år i fengsel.

FRA HELE LANDET: Påtalemyndighet eller retten har det siste året behandlet en rekke saker der en lærer har forgrepet seg på egne elever. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
FRA HELE LANDET: Påtalemyndighet eller retten har det siste året behandlet en rekke saker der en lærer har forgrepet seg på egne elever. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Undersøkelser Dagbladet har gjort viser at lærere over hele landet har blitt siktet, tiltalt og dømt for seksuelle overgrep mot egne elever det siste året.

Bare siden i fjor har minst sju slike saker blitt behandlet av påtalemyndighet eller i retten.

Noen av sakene, blant annet to grove overgrepssiktelser av to mannlige lærere på Romerike i Akershus, er i disse dager oversendt statsadvokatene. Den ene læreren har erkjent forholdene, mens den andre nekter straffskyld. I ingen av disse sakene er det foreløpig tatt ut tiltale.

Blant sakene som har endt med dom, er straffen svært sprikende. En av lærerne som er dømt for elev-overgrep, fikk 60 dager betinget fengsel. Dermed slipper han å sone så lenge han ikke gjør noe annet straffbart. En annen lærer fikk tre og et halvt år, hvor av han må sitte tre år i fengsel. 

Flere av lærerne har blitt avslørt ved at de har etterlatt seg elektroniske spor. Andre har blitt siktet etter at det kom inn en bekymringsmelding eller anmeldelse, fra kollegaer eller ofrenes nære omgangskrets.

Av de sju lærer-overgrepene Dagbladet her presenterer, er læreren i seks av tilfellene en mann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer