SMERTEFULLT: Etter tre dager med mange forsøk på å få ringen av fingeren, hadde Novik etter hvert fått sterke smerter i fingeren. Foto: Privat
SMERTEFULLT: Etter tre dager med mange forsøk på å få ringen av fingeren, hadde Novik etter hvert fått sterke smerter i fingeren. Foto: PrivatVis mer

Sju leger og en vinkelsliper måtte til for å få Tommys ring av fingeren

- Jeg skal ikke ha flere ringer. Bare giftering eventuelt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens mange denne sommeren får ring på fingeren, prøver andre desperat å få ringen av. Det er ikke alltid like enkelt.

Tommy Novik fra Bodø prøvde lørdag å ta av stålringen han hadde på satt på sin høyre langfinger. Men ringen nektet å slippe fingeren til Novik. Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.

- Ringen var veldig billig. Da jeg kjøpte den stod det at ringen var stor i størrelsen. Jeg valgte samme størrelse som jeg har i forlovelsesringen min.

Satt bom fast

Først prøvde Novik ringen på høyre ringfinger. Det føltes derimot feil å erstatte forlovelsesringen med en billig stålring. Deretter prøvde han den på venstre ringfinger - det føltes også feil.

- Så prøvde jeg ringen på langfingeren på høyrehånda. Jeg sleit litt for å få den over knokkelen, men til slutt gikk det. Men jeg fikk altså ikke ringen av igjen, sier Novik.

Etter å ha forsøkt såpe, zalo, babyolje, kaldt vann, massasje og tråd på lørdag og søndag, måtte han søke profesjonell hjelp.

BOM FAST: Etter å ha forsøkt såpe, zalo, babyolje, kaldt vann, massasje og tråd på lørdag og søndag, måtte Tommy Novik søke profesjonell hjelp for å få ringen av. Foto: Privat
BOM FAST: Etter å ha forsøkt såpe, zalo, babyolje, kaldt vann, massasje og tråd på lørdag og søndag, måtte Tommy Novik søke profesjonell hjelp for å få ringen av. Foto: Privat Vis mer

Ingen kunne hjelpe

Mandag gikk turen først til nærmeste gullsmed, som bare hadde instrument til å skjære i gull. Det ble bare et lite hakk i stålringen.

Etter en mislykket tur til gullsmeden, bar det videre til legevakta, som henviste den uheldige mannen til fastlegen sin.

Fastlegen til Novik prøvde å knipe av ringen med en tang.

- Legen masserte, og prøvde å få ringen av. Han tok fram en tang, men det ble bare et lite hakk i ringen. Det gikk ikke. Da tenkte jeg at vi måtte ha en baufil for å fjerne den, sier Novik.

Fastlegen henviste videre til ortopedisk avdeling på Nordlandssykehuset.

VÅTT FRIERI: Under en dykketur med kjæresten tar denne mannen plutselig fram en ring fra lomma. Kjæresten er ikke sen med å la ham plassere den på fingeren hennes, og selv under vann høres et lite gledeshyl. Video Youtube / Joseph House Vis mer

Sju leger så på ringproblemet

På Nordlandssykehuset var hele sju leger innom den uheldige mannen. De foreslo flere mulige løsninger, blant annet prøvde de på det såkalte trådtrikset på tre forskjellige måter.

Novik, som etter tre dager med mange forsøk på å få ringen av fingeren, hadde etter hvert fått sterke smerter i fingeren.

Etter gjentatte forsøk med den såkalte trådmetoden fant legene ut at de måtte gå hardere til verks. Legene hentet noe som lignet en multidrill med vinkelsliper på. Verktøyet var siste løsning.

Takknemlig

- Det tok veldig lang tid, og stålet i ringen ble vanvittig varmt. Legene måtte stoppe å sage hvert tiende minutt på grunn av varmen.

Men Novik er svært takknemlig for at Norlandssykehuset tok problemet hans på alvor. Nå er hans høyre langfinger endelig uten stålring, og forlovelsesringen er tilbake på plass

- Jeg skal ikke ha flere ringer. Bare eventuelt en giftering.

GIKK TIL SLUTT: Hele sju leger var innom før han fikk av stålringen av fingeren. Foto: Andreas Trygstad
GIKK TIL SLUTT: Hele sju leger var innom før han fikk av stålringen av fingeren. Foto: Andreas Trygstad Vis mer