Sju lik funnet i turistparadis

I byen Aquismón ble sju døde kropper funnet med en skremmende «hilsen».

MEXICO: Flyfoto over San Luis Postí i Huasteca, hvor sju døde menn ble funnet med skummel beskjed. Foto: Cristopher Toro/NTB
MEXICO: Flyfoto over San Luis Postí i Huasteca, hvor sju døde menn ble funnet med skummel beskjed. Foto: Cristopher Toro/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seint torsdag kveld 9. juli ble sju døde menn funnet langs en vei i den populære turistbyen Aquismón i San Luis Potosí i Huasteca-regionen, Mexico.

Kroppene var forslåtte og fulle av blåmerker. Ifølge meksikanske myndigheter antas det at mennene ble drept et annet sted, og deretter dumpet i turistområdet, skriver The Washington Post.

På de døde kroppene var det skriblet ned illevarslende beskjeder:

«Dette er det som skjedde med meg for å jobbe med Gulfen», skal det ha stått på samtlige lik.

TURISTMÅL: Byen likene ble funnet i er et yndet feriemål blant meksikanere og utenlandske turister. Foto: Visit San Luis Potosi
TURISTMÅL: Byen likene ble funnet i er et yndet feriemål blant meksikanere og utenlandske turister. Foto: Visit San Luis Potosi Vis mer

Kartellrivalisering

Gulf-kartellet, hvis egentlig navn er Cártel del Golfo, er et meksikansk kriminelt narkokartell med base i Matamoros i nordøstlige Mexico.

Kartellet opererer hovedsakelig langs grensa til USA, men har også tilhørighet i byene Reynosa og Nuevo Laredo i delstaten Tamaulipas.

Beskjeden på likene var signert «Valles Operation OB», noe som antyder at det er en rivaliserende kriminell organisasjon som står bak drapene, skriver The Independent.

Huasteca-regionen, hvor de døde kroppene ble funnet, har lenge vært et populært reisemål for turister, med sine mange fossefall og krystallklare elver.

VAKKERT LANDSKAP: Krystallklare fossefall i San Luis Potosi i Huasteca trekker mange turister. Foto: Rubi Rodriguez Martinez/Shutterstock/NTB
VAKKERT LANDSKAP: Krystallklare fossefall i San Luis Potosi i Huasteca trekker mange turister. Foto: Rubi Rodriguez Martinez/Shutterstock/NTB Vis mer

Kartelleder arrestert

19. mai publiserte det amerikanske justisdepartementet en kunngjøring om at den tidligere lederen av Cártel del Golfo, Mario Cardenas-Guillen (57), var blitt utlevert Texas etter anklager om narkotikasmugling.

Cardenas-Guillen, kalt «El Gordo», ble i 2012 tiltalt og siktet for narkotikadistribusjon. Han ble utlevert til USA 17. mai 2022.

«I flere tiår har Gulf-kartellet brukt trusler og ekstrem vold for å opprettholde kontrollen over territoriene sine i det nordøstlige Mexico, og smuglet narkotika inn i USA. Utleveringen av Mario Cardenas-Guillen, den tidligere lederen av Gulf-kartellet, bør sende en klar melding til lederne av kriminelle organisasjoner rundt om i verden om at ingen er utenfor Drug Enforcement Administrations (DEA) rekkevidde», sier Anne Milgram fra DEA i uttalelsen.

TATT: Den tidligere kartellsjefen Mario Cardenas-Guillen ble vist fram til pressen Mexico City i 2012. Foto: REUTERS/Henry Romero
TATT: Den tidligere kartellsjefen Mario Cardenas-Guillen ble vist fram til pressen Mexico City i 2012. Foto: REUTERS/Henry Romero Vis mer

Drapsbølge

I løpet av den siste tiden har det vært en bølge av dødelig vold og drap knyttet til de kriminelle organisasjonene i landet.

Tirsdag 7. juni ble en kvinne og fem elever ved en videregående skole drept i delstaten Guanajuato - et område hvor gjenger kjemper om kontroll over smuglerruter, ifølge CBS News.

Hendelsen fant sted bare to uker etter at åtte kvinner og tre menn ble drept i et hevnangrep i samme delstat.

Siden desember 2006 har Mexico registrert mer enn 340 000 drap, ifølge offisielle tall. Myndighetene har uttalt at majoriteten av drapene skyldes organisert kriminalitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer