Sju måneders fengsel for dødelig slag

En 26 år gammel pirattaxisjåfør fra Nittedal er dømt til sju måneders fengsel for å ha slått ned en kranglevoren kunde. Mannen døde av skadene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dømte erkjente i retten at han hadde slått mannen, men nektet straffskyld for å ha forårsaket hans død. 26-åringens forsvarer, advokat Trygve Staff, hevdet under hovedforhandlingen i retten at slaget umulig kan ha vært særlig hardt, da hans klient er en liten og lett mann.

Retten mener på sin side at slaget med knyttet neve, var så hardt at mannen falt bakover på ryggen og slo bakholdet i asfalten.

Retten er videre av den oppfatning at sjåføren ble provosert av mannen, men mener pirattaxisjåførens etterfølgende handling er uforholdsmessig i forhold til provokasjonen han ble utsatt for.

- Etter rettens oppfatning ville det stride mot den alminnelige rettsfølelsen dersom tiltaltes handling skulle gjøres straffri, står det i dommen fra Oslo tingrett.

Ristet og slo

Den tragiske hendelsen fant sted utenfor Saga kino i Oslo sentrum natt til søndag 21.

november 1999. Mannen kom da bort til pirattaxisjåføren og spurt om han kunne kjøre til Bærum for 200 kroner, noe sjåføren avslo. Deretter skal mannen ha provosert sjåføren, som er av vietnamesisk opprinnelse, ved å riste ham, slå i bilen hans og kaste pølsepapir på panseret på bilen. Dette er observert av flere vitner.

I asfalten

26-åringen skal så ha kjørt et stykke vekk, men mannen kom etter ham. Denne gangen prøvde han, ifølge sjåføren, å slå ham i ansiktet, men han bommet og traff bilruta i stedet. Deretter skal mannen ha spyttet på sjåføren. Dette skal ha provosere Nittedal-mannen så voldsomt at han løp ut av bilen og slo til vedkommende med knyttet nevne.

Mannen falt da bakover og slo hodet i asfalten. Han ble sendt til Ullevål sykehus, men døde ei uke senere av hodeskadene han hadde pådratt seg.

Dommen ble kunngjort for 26-åringen før helga, men dømte og hans advokat har foreløpig ikke tatt stilling til om de skal anke.

(NTB)