Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju mann kjemper for frifinnelse

Fire tidligere Kripos-etterforskere og tre kjendisadvokater kjemper for å få frifunnet Birgitte Tengs' 20 år gamle fetter for drapet på kusinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarerteamet har allerede fått flere konkrete opplysninger som de mener bør føre til frifinnelse i Gulating lagmannsrett.

14. april starter lagmannsretten i Gulating i Stavanger ankebehandlingen av drapssaken mot Birgitte Tengs' fetter.

Hovedforsvarer Arvid Sjødin har brukt tida etter nederlaget i herredsretten til å samle et mannsterkt lag.
- Advokat Sigurd Klomsæt skal være min samarbeidspartner i retten. Han skal også koordinere arbeidet mellom etterforskerne, medadvokat Gunnar Helgevold og meg, opplyser Arvid Sjødin til Dagbladet.

Ekspolitimann Harald Olsen skal lede etterforskningsarbeidet som forsvarerne har igangsatt. Med seg har han tre tidligere Kripos-etterforskere.

- Vi har ingen tillit til det arbeidet politiet har utført så langt i saken, og vi vet at politiet ikke vil foreta en ny og grundig etterforskning, framholder Sjødin.
Derfor har Stavanger-advokaten satset alt på å drive fram sin egen etterforskning.

Harald Olsen er allerede i full gang med å gå igjennom politiets arbeid.

- Vi har fått inn flere konkrete opplysninger i saken fra vitner. Flere av disse vitnene har tidligere vært i kontakt med politiet, men ikke blitt hørt, sier Arvid Sjødin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!