Sju menn siktet etter Dark Room-etterforskning i Innlandet

Tolv saker er videresendt andre politidistrikt.

«OP DARK ROOM»: I dette rommet ved politihuset i Bergen har 25 personer jobbet med operasjon Dark Room. På veggene henger flere kart over de involverte i overgrepsnettverkene, og kontakten mellom dem. Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK / NTB scanpix
«OP DARK ROOM»: I dette rommet ved politihuset i Bergen har 25 personer jobbet med operasjon Dark Room. På veggene henger flere kart over de involverte i overgrepsnettverkene, og kontakten mellom dem. Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sju menn er så langt siktet av politiet i Innlandet etter etterforskning av flere Dark Room-saker. Tolv saker er videresendt andre politidistrikt.

- Vi sitter på materiale som avslører at menn via chat og Skype på nettet, forteller hva de kan tenke seg å gjøre med det enkelte barnet, sier politiadvokat Julie Dalsveen i politiet i Innlandet til NRK.

Dalsveen er en av to som leder Dark Room-prosjektet i politidistriktet. Gruppa, som ble opprettet i våres, etterforsker seksuelle overgrep på nett. Utgangspunktet er satsingen som ble gjort ved Vest politidistrikt.

Dalsveen sier at foruten chattemeldinger og meldinger på Skype, har de også gjort beslag av bilder og video av voksne som begår grove seksuelle overgrep mot barn. Noe av materialet politidistriktet har beslaglagt, er overgrepsmateriale Kripos har i sine registre.

Sju menn i alderen 20 til 60 år er så langt siktet, flere av dem fra Hedmark. Etterforskningen pågår fortsatt, og Dalsveen sier gjennomgang av det beslaglagte materialet kan føre til at flere overgripere avsløres.

Etterforskningen i Innlandet har også avdekket saker med gjerningsmenn som er bosatt andre steder i Norge. Tolv saker er så langt sendt videre til andre politidistrikt.

Operasjon Dark Room startet i januar 2016 etter at en etterforsker ved Vest politidistrikt så konturene av større overgrepsnettverk i forbindelse med en overgrepssak mot en ung mann i Bergen i 2015.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer