Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju menn siktet etter overgrep mot 10-20 barn

Etterforskning av lærer ledet til mulig overgrepsring. Sju menn fra Trøndelag, Vestlandet og Østlandet siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om denne saken? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00 (direkte til journalist: 412 15 090)

(Dagbladet): En sedelighetssak som startet med én enkelt anmeldelse fra ei jente før jul har økt voldsomt i omfang, og dreier seg nå blant annet om voldtekt av flere barn.

Sju menn fra flere steder i landet er siktet i saken, som ifølge politiet omfatter en rekke alvorlige overgrep og opp mot 20 mindreårige jenter.

- Vi har opplysninger om overgrep mot jenter ned i 13-årsalderen, men det er opplysninger i saken som også omfatter yngre jenter, sier politiadvokat Amund Sand til Dagbladet.

Politiet frykter saken vil bli enda større.

- Jo mer vi går inn i materialet, jo flere personer får vi opplysninger om, sier Sand.

Ifølge NRK Trøndelag er de fleste tilfellene fra 2009 og 2010.

Rullet opp i fire måneder Det var pågripelsen av en mannlig lærer på en videregående skole i Trøndelag i desember som startet den massive opprullingen.

- Like før jul ble lokal politi på Østlandet kontaktet av ei jente som fortalte at hun hadde hatt en dårlig opplevelse med en mann i Nord-Trøndelag. Ut fra etterforskningen mot ham, ledet det mot flere personer og flere overgrep. I sakskomplekset er det mistanke om at til sammen 10-20 barn kan være utsatt for en eller annen form for misbruk, sier politiadvokat Amund Sand.

Ifølge politiet er de fleste siktede fra Nord-Trøndelag, mens minst én er fra Vestlandet og to fra Østlandet.

- I sakskomplekset som helhet er det mistanke om seksuelle overgrep mot barn under 14 og 16 år. I tillegg er det mistanke i forhold til den såkalte «groomingbestemmelsen» i Straffeloven, barnepornografi og seksuell adferd overfor barn, sier politiadvokaten.

Det er ventet at siktelsene, som i dag ikke omfatter de mest alvorlige sedelighetsbestemmelsene, vil bli utvidet om kort tid.

- Systematisk Selve overgrepene skal ha skjedd på ulike steder - både på hotell, i overgripernes biler og utendørs. Barna skal ha blitt lurt til de fysiske møtene etter at de ble kontaktet via blant annet VGs nettsamfunn Nettby (nå nedlagt).

- Vår teori er at de mistenkte oppnår kontakt med unge jenter via nettet, fordi mennene selv opplyser å være barn, sier Sand.

Politiet mener mennene har vært i kontakt med hverandre i en lengre periode.

- De mistenkte kjenner hverandre via nettet og vi tror de blant annet har utvekslet kontaktinformasjon. Etter vår oppfatning er det systematikk i nettverket, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Ikke fengslet Ingen er så langt varetektsfengslet i saken.

Dagbladet har i kveld ikke lykkes med å komme i kontakt med de siktedes eventuelle forsvarere eller ofrenes bistandsadvokat, da politiet ikke hadde opplysninger om dette.

Forsvarsadvokaten til læreren som ble pågrepet før jul, var i kveld ikke kjent med at siktelsen mot hans klient er knyttet til et nettverk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media