Sju menn skadd i knivdrama

To menn er alvorlig skadd etter et masseslagsmål i Drammen sentrum i går kveld. Totalt ble sju menn fraktet til sykehus og legevakt etter det blodige oppgjøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slagsmålet startet utenfor restauranten Pizzahuset i Konnerudgata. Politiet fikk melding om bråk klokka 19.15, og var raskt på stedet. Det tok lang tid før de fikk oversikt over hendelsesforløpet, men de pågrep tre personer like etter slagsmålet. En av de pågrepne er av norsk opprinnelse.

Uvirkelig

- Det var helt uvirkelig, sier Arne Svensen. Han satt på en benk i Museumsparken, tvers over veien for restauranten der slagsmålet startet.

- Jeg så først tre- fire stykker som sto utenfor restauranten og diskuterte heftig, forteller Svensen.

De dro fra stedet i bil og like etter kom en gjeng av vietnamesisk opprinnelse til restauranten.

- Da kom de første tilbake igjen, sier Svensen. Han så ikke nøyaktig hvordan slagsmålet startet, men forteller at flere ble innvolvert etter hvert. Totalt skal rundt 15 personer ha vært med på slåssingen.

En av dem ble liggende i døråpningen på restauranten til ambulansen kom, og flere forsvant fra stedet.

I tillegg til nordmenn og vietnamesere har flere personer av pakistansk opprinnelse vært med i masseslagsmålet.

Kniv og slagvåpen

Fire av de skadde ble behandlet ved Buskerud sentralsykehus i går. To av dem hadde livstruende skader, men Dagbladet fikk seint i går kveld opplyst at tilstanden til begge var stabil. Tre av de skadde er i 20-åra, og en er i 50-åra. Ytterlige tre ble behandlet på legevakta.

Politiet visste i går kveld ikke bakgrunnen for slagsmålet.

- Det er brukt både kniv og slagvåpen, sier førstebetjent Lars Sæther ved Drammen politistasjon til Dagbladet. Han opplyser at flere av de skadde og pågrepne er kjenninger av politiet.

Alle de pågrepne var innom Buskerud sentralsykehus for kontroll i går kveld.

«Det var helt uvirkelig.»

Arne Svendsen, øyenvitne