Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju mennesker omkom i ras i Frankrike

GAP (NTB-AFP): Sju mennesker omkom da en gruppe tenåringer ble tatt av et snøskred i de sørfranske alpene i dag. 26 mennesker ble reddet, og seks var savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De lokale myndighetene opplyser at 26 av de som ble feid av gårde av snøskredet var skoleelever i alderen mellom 13 og 15 år. De tilhørte en skole i Montigny-le-Bretonneux like vest for Paris, og var på en utflukt på skistedet Orres i Hautes-Alpes da ulykken skjedde. Ulykken skjedde i 2.300 meters høyde.

To personer med alvorlige skader ble fraktet med helikoptre til et sykehus i Embrun i nærheten av Briancon. De fleste andre i gruppen hadde bare fått mindre sår- og bruddskader.

Gruppen gikk utenfor et merket område da raset gikk. Raset ble trolig utløst av en annen gruppe som sto på ski overfor dem.

Åtte redningshelikoptre og redningsmannskap med lavinehunder ble umiddelbart sendt til skistedet. Over 100 letemannskaper med lavinehunder hadde ankommet rasområdet ved skumring, og de fikk forholdsvis raskt reddet 25 personer ut av området.

Tirsdag advarte meteorologene om at faren for snøskred i alpene var stor etter kraftig snøfall. Flere løyper var blitt stengt som følge av snøskredfaren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!