Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju mindreårige til sykehus med alkoholforgiftning

Ungdommene hadde vært på et arrangement på en restaurant i Narvik torsdag kveld.

ALKOHOLFORGIFTNING: Sju mindreårige ble i natt innlagt på sykehuset i Narvik. Tre av dem ligger på observasjon, men vil bli skrevet ut i løpet av dagen. Foto: Michael Ulriksen / Scanpix
ALKOHOLFORGIFTNING: Sju mindreårige ble i natt innlagt på sykehuset i Narvik. Tre av dem ligger på observasjon, men vil bli skrevet ut i løpet av dagen. Foto: Michael Ulriksen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Totalt sju personer i slutten av tenårene, seks gutter og ei jente, ble i natt innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge i Narvik, får Dagbladet opplyst av sykehuset fredag morgen.

Tre av disse ble innlagt for medisinsk oppfølging, og ligger nå inne til observasjon. De fire øvrige ble undersøkt på legevakta og sendt hjem i løpet av natta.

Ungdommene, som ifølge politiet er i alderen 15, 16 og 17, hadde vært på et arrangement på den samme restauranten i Narvik torsdag kveld.

Ungdommene skal ha vært mer eller mindre bevisstløse da de ankom sykehuset for behandling, opplyste Fred Leirvik, operasjonsleder i Nordland politidistrikt i natt.

De tre som ligger inne til observasjon vil bli skrevet ut fra sykehuset i løpet av dagen.

Bevisstløse

Politiet fikk første melding om ungdom som var overstadig beruset i 23-tiden torsdag. Politiet tok deretter kontakt med foreldre, men meldingene fortsatte å komme inn til 2-tiden.

Det var flere som kom til sykehuset uten å gi beskjed til politiet først. Det skal ha vært stor pågang på sykehuset.

- Vi har vært i kontakt med en del foreldre. Ungdommene var mer eller mindre bevisstløse da de kom på sykehuset, sier Leirvik til Dagbladet.

Han sier det dreier seg om for mye inntak av alkohol, men at det er usikkert hvorvidt drikken var medbrakt eller kjøpt.

- Det er jo en alvorlig sak, man skal være 18 for å kjøpe og drikke alkohol. Narvik politistasjon vil etterforske saken videre, og undersøke med restauranten om hva som er skjedd, sier operasjonslederen til NTB.

Han sier videre at de har vært i kontakt med restauranten, men ønsker ikke å si hva de har forklart.

Tradisjon for skolefester

Ben-Inge Eriksen, operasjonsleder i Nordland politidistrikt, forklarer at restauranten, fungerer som spisested i ukedagene og utested i helgene. De arrangerer også skolefester månedlig. Han understreker likevel at det ikke er noen mistanke om at Malmen har servert alkohol til mindreårige.

- Det har vært en tradisjon at denne restauranten har arrangert skolefest hver måned i alle år. I den forbindelse er det avlukke der de over 18 kan kjøpe øl, og som de under 18 ikke har adgang til. Det serveres også generelt sett lite alkohol på Malmen når det er skolefest der, sier Eriksen.

Politiet mistenker derfor at ungdommene drakk før de ankom festlokalet.

- Det som skjer er at ungdommen drikker alkohol på vorspiel eller før de kommer til Malmen. Det er det vi mistenker har skjedd her. Det er ingenting som tyder på at de har drukket på restauranten fordi det er en veldreven restaurant, sier han.

Politiet har ikke vært i kontakt med restauranten, men vil kontakte både restauranteier- og foreldre for å forsikre seg om at dette ikke skjer igjen.

- Det er ikke unormalt at ungdommer blir overstadig beruset her. Derfor vil vi ha dialog med restauranteier for å finne ut hvordan dette ikke kan skje igjen. Sammen med foreldre vil vi anbefale ungdommene til å vente med å drikke alkohol til de er 18 år. Hvis de skal drikke, må de begrense inntaket, sier Eriksen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!