DØDENS HUS: På denne gården ble til sammen 72 døde funnet på tirsdag. Likene var ikke begravd, og var spredd rundt omkring på området. Foto: MEXICOS MARINE/REUTERS/SCANPIX
DØDENS HUS: På denne gården ble til sammen 72 døde funnet på tirsdag. Likene var ikke begravd, og var spredd rundt omkring på området. Foto: MEXICOS MARINE/REUTERS/SCANPIXVis mer

Sju mistenkt for å ha stått bak stor narkomassakre i Mexico

Politiet tror de 72 migrantene som ble funnet døde på en gård nordøst i landet nektet å jobbe for narkokartell. Nå går kartellet etter politifolk for å stoppe etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Sju personer er mistenkt for å være ansvarlige for drapene på 72 personer som ble funnet døde på en gård ved byen San Fernando i delstaten Tamaulipas nordøst i Mexico 25. august i år, melder nyhetsbyrået AP.

De 72 drepte er migranter fra Sør- og Sentral-Amerika.

Alejandro Poire, presidentens sikkerhetstalsmann, sier at fire av de mistenkte ble arrestert under en skuddveksling 3. september mellom narkokartellet Los Zetas og meksikanske marinesoldater.

Politiet tror migrantene ble drept fordi de nektet å jobbe for narkokartellet.

Den eneste migranten som overlevde massakren, ecuadorianeren Luís Fredy Lala, klarte med skuddsår i halsen å stavre seg fram til en militær kontrollpost i nærheten. Der fikk han varslet meksikanske marinesoldater om hva som hadde skjedd på gården.

Forsøker å stanse etterforskningen Samtidig prøver gjengen å skremme politimyndighetene fra å etterforske saken videre, ved å drepe folk som jobber med den, skriver The Miami Herald.

SPREDT: Her ligger noen av de 72 likene som ble funnet på en gård nordøst i Mexico. Foto: AFP PHOTO/STR/SCANPIX
SPREDT: Her ligger noen av de 72 likene som ble funnet på en gård nordøst i Mexico. Foto: AFP PHOTO/STR/SCANPIX Vis mer

Likene til statsadvokaten Roberto Suarez Vazquez og den lokale etterforskningslederen Juan Carlos Suarez Sanchez er funnet - begge to etterforsket massakren. De er de siste, men ikke de første, som har blitt drept i etterkant av massakren, ifølge The Miami Herald.

De to forsvant for to uker siden, og ifølge BBC Suarez Vazquez skal ha vært en av de første til å finne de 72 likene.

Tidligere denne uka fant politiet likene til ytterligere tre de mener sto bak massakren. Det tyder på at narkokartellet systematisk kvitter seg med de som sto bak eller var vitne til drapene på 58 menn og 14 kvinner. I sammenstøtet mellom narkosmuglere og marinesoldater ble tre fra Los Zetas drept, i tillegg til en meksikansk soldat.

Los Zetas ble grunnlagt av desertører fra Mexicos elitestyrker og består i stor grad av korrupte føderale, statlige og lokale politifolk, i tillegg til topptrente tidligere Kaibiles-spesialsoldater fra Guatemala. Narkogjengen blir sett på av det amerikanske narkotikapolitiet DEA som den mest voldelige paramilitære gruppen i Mexico.

VELUTSTYRT: En stor mengde våpen og ammunisjon ble oppbevart på gården. Foto: MEXICOS MARINE/EPA/SCANPIX
VELUTSTYRT: En stor mengde våpen og ammunisjon ble oppbevart på gården. Foto: MEXICOS MARINE/EPA/SCANPIX Vis mer