Sju nordmenn fløyet ned fra Mount Everest-camp

Har det ok etter forholdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 17 personer er funnet døde på Mount Everest etter at et skred ble utløst av jordskjelvet i Nepal. Rundt 100 fjellklatrere sitter fast på fjellet etter at veien ned ble blokkert.

Den norske ekspedisjonsarrangøren Hvitserk har en ekspedisjon på Mount Everest.

Gruppa består av fem norske deltakere og to turguider. De norske gjestene og deres nepalske klatresherpaer er fløyet ned fra Camp 2 på 6400 meters høyde til Everest Base Camp, et punkt som ligger på 5364 meters høyde på sørsiden av fjellet.

Etter forholdene er alt ok med deltakerne. Ingen er skadd.

- Det er fortsatt en situasjon som oppleves ubehagelig for deltagerne. Vi følger situasjonen fortløpende, sier Trygve Sunde Kolderup, daglig leder i Hvitserk.

På Hvitserks hjemmeside er det i 14.30-tida kommet en ny oppdatering:

«Hele Hvitserks-gruppe fra Everest-ekspedisjonen er nå samlet i Gorak Shep, den første bosetningen nedenfor Everest Basecamp. De reiser videre til Pangboche i morgen. Det er en god dagsmarsj i et område der de sannsynligvis ikke vil ha dekning på telefon. Alle i gruppen har det etter forholdene bra,» skriver de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.