Sju norske journalister drept på jobb

Irak, Botswana, Etiopia, Sør-Sudan. Og Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Med Carsten Thomassens dødsfall i går, ble den sjuende norske journalisten drept på utenlandsoppdrag siden 1980. Dagbladets erfarne utenriksjournalist er den tredje som er drept på jobb i Afghanistan.

Stadig blir arbeidshverdagen for journalister mer usikker, og så langt i år har allerede tre journalister mistet livet mens de var på jobb.

Likevel, at skuddene i Kabul rammet en norsk journalist er like uventet som det er tragisk.

Sjeldent tilfelle

- Vestlige journalister blir sjeldent drept, og nordmenn enda sjeldnere, slår faglig sekretær i Norsk Journalistlag, Trond Idås, fast.  

- Bevisstheten om at noe kan skje på utenlandsoppdrag er absolutt til stede. Mitt inntrykk er at norske aviser og tv-stasjoner setter sine ansattes sikkerhet svært høyt. 

Trond Idås tror også de journalistene som arbeider i utlandet er nødt til å være forberedt på det verste, og dessuten må de være trent til å håndtere uforutsette situasjoner.  

- Se for eksempel på den tragiske hendelsen i Kabul. Journalistene på stedet kan førstehjelp, og de kan ta vare på seg selv og kollegaene. Men noe slikt er jo aldri en garanti for sikkerhet, sier Idås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer