Sju nye busser med bulgarere

Fem busser med bulgarere skal være på vei til Norge, ytterligere to kjører i løpet av uka. Bussene til Norge er en av hovedsakene i bulgarske medier for tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De bulgarske asylsøkerne som er kommet til Norge ble garantert jobb her i landet som blant annet gruvearbeidere, leger, sykepleiere eller snekkere, hevder en bulgarsk journalist.

Slike løfter skal ha blitt gitt av ett eller flere av reisebyråene som har organisert bussreiser fra Ruse i Romania til Oslo.

- Det var påfallende mange annonser om Norge i en meget liten lokalavis i Ruse. Det står ikke spesielle yrker nevnt i annonsen, men de som ble nysgjerrige fikk vite over telefon at det var snakk om jobber i norsk gruveindustri og som leger, sykepleiere, snekkere og tømmerhoggere. De ble lovet jobbkontrakter på to-fem år, uten mulighet til å reise hjem i denne perioden, sier journalist Matilda Nahabedian i avisa Dnevnik til NTB.

Hun legger til at det har vært vanskelig å komme i kontakt med disse reisebyråene.

- En ny bølge av folk fra Ruse forbereder seg på en «utflukt» til Norge med håp om å bli tatt imot i en flyktningleir i landet mot nord, skrev avisa Dnevnik mandag. Ifølge avisa satte fem busser snuten mot Norge søndag, og to busser til reiser i løpet av uka.

Bussene til Norge er en av hovedsakene i bulgarske medier for tida, og i Dnevnik var det bare eks-kong Simeon som fikk større overskrifter i mandagens utgave.

(NTB)