EMD-storm mot norsk barnevern

Sju nye norske barnevernssaker til behandling i EMD

Menneskerettsdomstolen har tatt hele 34 norske barnevernssaker til behandling.

EMD-STORM MOT NORGE: Saken til Trude ble tatt til behandling i Menneskerettsdomstolen i desember 2015. Siden er ytterligere 33 norske barnevernssaker satt under lupen i Strasbourg. Video: Siv Johanne Seglem og Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kunne Dagbladet bringe nyheten om at nok en barnevernssak er tatt til behandling i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) i Strasbourg.

I går fikk barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) beskjed om at ytterligere sju norske barnevernssaker har sluppet gjennom domstolens trange nåløye.

Dermed har EMD bare i oktober tatt åtte nye saker innenfor dette fagfeltet til behandling.

- Fullt trykk

- EMD har gitt norske myndigheter beskjed om at de vil behandle ytterligere sju nye barnevernsklager mot Norge. Domstolen har med dette besluttet å behandle til sammen 34 barnevernsklager mot Norge, sier Ropstad til Dagbladet gjennom sin kommunikasjonsavdeling.

Til nå har EMD avsagt fire dommer mot Norge som omhandler barnevernet. Hittil er Norge dømt i to saker og frikjent i to. 30 saker er fremdeles til behandling.

- Norge har tilsluttet seg Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK) og EMD fordi vi ønsker å få et korrektiv utenfra der det er nødvendig, sier barne- og familieministeren og fortsetter:

- Selv om mye har blitt gjort for å styrke barnevernet, kjenner vi godt til utfordringene i barnevernet. Vi har nå fullt trykk på å gjøre barnevernet bedre, sier Ropstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.