NYE PÅGRIPELSER PÅ DET MØRKE NETTET: - Personene vi har pågrepet har drevet omfattende kjøp og salg av narkotika, sier Richard Beck Pedersen, politiadvokat i Kripos. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NYE PÅGRIPELSER PÅ DET MØRKE NETTET: - Personene vi har pågrepet har drevet omfattende kjøp og salg av narkotika, sier Richard Beck Pedersen, politiadvokat i Kripos. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Sju nye personer pågrepet etter narkotikasalg på det mørke nettet

Det melder Kripos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag 12. august gikk Kripos og Salten politidistrikt til aksjon mot et narkotikamiljø i Bodø og omegn. Det melder Kripos i ei pressemelding.

Sju personer i alderen 19 til 24 år er pågrepet. Seks av disse er siktet for grov overtredelse av straffeloven § 162. Dette innebærer et lovbrudd som kan straffes med inntil 10 års fengsel.

- Personene vi har pågrepet har drevet omfattende kjøp og salg av narkotika. Det er en tid- og ressurskrevende etterforskning som ligger bak pågripelsene i Salten denne uka, og i Oslo og Skien tidligere i sommer, sier Richard Beck Pedersen, politiadvokat i Kripos, ifølge pressemeldinga.

Mørkenettet er en tjeneste som via kryptering gjør at brukerne i stor grad kan skjule sin identitet for myndighetene.

Mer kunnskap Kripos skriver i pressemeldinga at aksjonen kommer som et resultat av en legger etterforskning rettet mot kjøp og salg av narkotika på det mørke nettet. De fremhever at politiet har fått større kunnskap om det mørke nettet den siste tiden.

«I juni ble fire menn fra Oslo og Skien i alderen 29 - 31 år pågrepet og siktet for produksjon og salg av narkotika. Det ble den gang tatt omfattende beslag av datamaskiner og narkotika. Det er blant annet gjennomgang av disse beslagene som har ført til pågripelsene i Bodø.», skriver de i pressemeldinga.

De vil fortsette å etterforske det mørke nettet utover høsten.

 - Identifisering av kjøpere og sikring av verdier vil fortsatt være en del av etterforskningen. Vi kan ikke utelukke flere pågripelser, sier Beck Pedersen, ifølge pressemeldinga.

Dagbladet har tidligere skrevet om at politiet mener at fire nordmenn har omsatt for millioner i virtuell valuta på det mørke nettet.