Sju omkom i helikopterstyrt i Frankrike

Lettet fra fornøyelsespark. Kolliderte med fjelltopp.

 AVSPERRET: : Fransk politi avsperret ulykeksområdet etter helikopterulykken i Isere-regionen i går kveld. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT, AFP/SCANPIX.
AVSPERRET: : Fransk politi avsperret ulykeksområdet etter helikopterulykken i Isere-regionen i går kveld. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT, AFP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Sju personer, deriblant seks ansatte i en fornøyelsespark, omkom da et helikopter styrtet øst i Frankrike lørdag kveld.

Ulykken skjedde i et landbruksdistrikt like ved småbyen Bregnier-Cordon, melder NTB-Reuters.


Forskrekkede øyenvitner, som var ute og hygget seg med kulespill lørdagskvelden, så og hørte at helikopteret styrtet.Dåpstur

Franske aviser skriver i formiddag at helikopteret tok en kveldstur for å gjennomføre en dåpshandling i lufta. Alle ombord mistet livet: piloten og tre kvinner og tre menn mellom 20 og 40 år.


Det franske nyhetsbyrået AFP skriver i formiddag at helikopteret styrtet bare noen minutter etter at helikopteret hadde lettet fra fornøyelsesparken Walibi i Isere-regionen.


Helikopteret fra selskapet Azur skal ha kollidert med toppen av fjellet Mount Cordon i nabolaget - to kilometer fra stedet det lettet.


En talsmann for det lokale politiet sier til fransk radio at det foreløpig ikke er klart om piloten gjorde feilvurderte eller om det var tekniske feil med helikopteret.


 

 SAMME TYPE:  Det var et helikopter av  typen 3552 Ecureul AS selskapet Azur brukte på den fatale turen lørdag kveld. Arkivfoto: AFP/SCANPIX.
SAMME TYPE: Det var et helikopter av typen 3552 Ecureul AS selskapet Azur brukte på den fatale turen lørdag kveld. Arkivfoto: AFP/SCANPIX. Vis mer