SE TV: Slik ser byen Halkidiki ut etter stormens herjinger. Video: AP Vis mer

Sju omkom i storm i Hellas

Over 60 andre er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sju personer, blant dem seks turister, døde under et voldsomt uvær i det nordlige Hellas onsdag kveld

JEVNET MED JORDA: Ei hotellstrand i Porto Carras, Halkidki etter nattas herjinger. Foto: Iona Serrapica / Reuters / NTB Scanpix
JEVNET MED JORDA: Ei hotellstrand i Porto Carras, Halkidki etter nattas herjinger. Foto: Iona Serrapica / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Uværet har rammet populære turiststeder i Nord-Hellas som Halkidiki, i nærheten av Thessaloniki. Uværet varte i bare ti minutter, men gjorde stor skade på den korte tiden. Trær ble revet opp med røttene, biler og motorsykler ble kastet rundt, og tusenvis av mennesker sto uten vann, strøm og tilgang til mobilnett.

- Stormen kom plutselig

- Det er første gang i min 25-årige karriere at jeg har gjennomlevd noe sånt som dette, sier Athansios Kaltsas til BBC. Han er direktør ved Nea Moudania sykehus, som behandlet mange av de skadde.

- Det var så abrupt, så plutselig, fortalte han til den britiske kringkasteren.

Det er erklært unntakstilstand i området. Til sammen 140 redningsarbeidere har bistått i redningsaksjonene, ifølge politiet.

KNUST: Det stormet i Halkidi-provinsen fra onsdag kveld. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB Scanpix
KNUST: Det stormet i Halkidi-provinsen fra onsdag kveld. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Et par fra Tsjekkia omkom da campingvogna deres ble tatt av kraftige vindkast. En russisk far og hans sønn omkom etter at de ble truffet av et fallende tre. En rumensk kvinne og hennes barn er også blant de omkomne.

Den sjuende omkomne var en lokal fisker i 60-åra.

Greske meteorologer opplyser at uværet var et fenomen som vanligvis bare finner sted til sjøs. Det var sendt ut advarsel om at uværet kunne slå til, etter flere sammenhengende dager med sterk varme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer