SNØKAOS: Det har tatt langt tid å måke bilen i Vilzmoos i Østerrike den siste tida. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
SNØKAOS: Det har tatt langt tid å måke bilen i Vilzmoos i Østerrike den siste tida. Foto: AP Photo/Matthias SchraderVis mer

Sju omkommet i snøkaos i Sentral-Europa - og det er ventet mer snø

Sju personer har omkommet og fire er savnet etter kraftig snøfall i både Østerrike, Sveits og Tyskland. Enda mer snø er ventet.

Store snømengder har de siste dagene skapt voldsomme problemer i Sentral-Europa, og totalt sju personer er så langt bekreftet omkommet. Flere er meldt savnet.

Farlige søkeforhold

På søndag ble to tyske skigåere bekreftet omkommet i et snøskred i delstaten Vorarlberg lengst vest i landet søndag. I tillegg er en slovensk skiløper funnet død i delstaten Salzburg, opplyste østerriksk redningstjeneste mandag.

Seinere mandag ble også en kvinne i 20-åra og en mann i 30-åra, begge jegere, bekreftet omkommet i et snøskred.

Østerriksk tv melder også at to personer er savnet i Salzburg-regionen, men farlige søkeforhold gjør at letingen etter dem er innstilt.

I store deler av Østerrike er skredfaren satt ti 4, det nest høyeste nivået, ifølge NRK.

ØSTERRIKE: Flere store veier er stengt i Østerrike på grunn av snøkaoset. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
ØSTERRIKE: Flere store veier er stengt i Østerrike på grunn av snøkaoset. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

Kriseteam

Mange beboere har også blitt evakuert på grunn av det dårlige været. I flere landsbyer i Sölktäler-dalen i delstaten Steiermark ble rundt 2000 mennesker, blant dem turister, avskåret fra omverdenen.

Rundt Hochkar-fjellet i Niederösterreich har skianlegg måttet stenge, og både lokalbefolkning og turister har blitt bedt om å forlate området.

Siden midten av forrige uke har opptil 1,5 meter snø falt over den sentrale og nordlige delen i Østerrike.

I fjellene rundt Salzburg er det målt snødybde på opptil 3 meter, og snøfallet stopper kommer ikke til å stoppe med det første.

Denne uka er det ventet mer snø, med opptil 80 centimeter fra tirsdag, ifølge meteorologer.

Rudi Mair i skredvarslingstjenesten i Østerrike sier til ei avis at de står oppi en krisesituasjon, og at landet har satt sammen et kriseteam for koordinere hjelpearbeidet.

Døde etter å ha blitt truffet av tre

Det kraftige snøfallet har også rammet nabolandene Sveits og Tyskland. I Bayern døde en 44 år gammel mann da han ble truffet av et tre som falt ned under vekten av snøen.

I kantonen Uri i Sveits døde en kvinne etter å ha blitt rammet av et snøskred.