Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju ordførere ber om krisemøte med oljeministeren

Ordførerne i sju kommuner som blir rammet av oljeselskapenes investeringskutt, ber om et møte med olje- og energiminister Marit Arnstad. De frykter at deres kommuner kan miste 5 000 arbeidsplasser som en følge av nedskjæringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kommunene som er med i Forum for vertskommuner for leverandørindustrien, Verdal, Stord, Haugesund, Stavanger, Eigersund, Grimstad og Tønsberg, som har skrevet brev og bedt om møte.

I brevet heter det at oljeselskapenes investeringskutt betyr ordretørke for norsk leverandørindustri.

- De kommende to årene kan opp mot 5 000 arbeidstakere i våre kommuner bli overflødige. Medregnet alle indirekte arbeidsplasser, blir dette tallet svært mye høyere, heter det i brevet.

I første rekke ønsker ordførerne å utdype hvilke konsekvenser en slik negativ utvikling i oljebransjen vil få for kommunene og distriktene rundt.

- Vi vil også drøfte med statsråden hvilke tiltak som kan settes i verk på kort sikt for å avhjelpe den dype aktivitetsdalen leverandørindustrien nå er på vei ned i. Det må i disse tider være ekstra viktig å holde på kompetansen og ha høy profil på teknologiutviklingen, slik at norsk leverandørindustri også på lengre sikt kan holde på sin konkurransekraft, heter det.

Det blir også vist til at kommunene står overfor store omstillingsutfordringer. Olje- og energiministeren blir derfor bedt om å vurdere om ikke også Kommunal- og regionaldepartementet bør være med på et eventuelt møte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media