Sju på sykehus etter å ha åpnet mistenkelig konvolutt

Skulle til palestinernes statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Palestinerne har iverksatt en omfattende etterforskning etter at sju personer er sendt på sykehus etter at en av dem åpnet en «mistenkelig konvolutt adressert til palestinernes statsminister Ismail Haniyeh», melder palestinske talsmenn, ifølge nyhetsbyrået Ap.

Konvolutten inneholdt et oransje lommetørkle, som ga fra seg en veldig sterk lukt, sa Shaers kontorsjef Abdel Basit Moatian, som var mannen som åpnet brevet.

Hodepine og besvimelse

En sikkerhetsvakt som kom med brevet og en kvinne som var i rommet samtidig, får nå oksygen på sykehuset, ifølge den lokale sykehusdirektøren Hosni Atari. Atari sa at de to palestinerne hadde kraftig hodepine. De hadde også besvimt, men er nå i bevisst tilstand.

I tillegg til disse to, var fem andre personer i nærkontakt med konvolutten. Så også Shaers kontorsjef Moatian.

- Det var en vond, vond sterk lukt, sier Ghader Ismail, kvinnen som ble lagt inn på sykehuset.

Palestinske talspersoner sier at det foreløpig ikke er klart om hendelsen var et drapsforsøk på den palestinske statsministeren Haniyeh.

- Jeg kan ikke utelukke at noen har forsøkt å ramme noen i regjeringen, men jeg kan ikke bekrefte dette, sier visehelseminister Anan al-Masri ifølge Ap.

- Jeg kan bekrefte at det var et rart innhold, fortsatte al-Masri.

Kontorsjef Moatian sier at palestinerne ble mistenksomme på konvolutten fordi den var sendt til Haniyeh på Vestbredden. Dette til tross for at statsministeren bor og jobber fra Gazastripen, og er nektet å reise til Vestbredden via Israel. Brevet ble sendt til den palestinske parlamentbygningen i Ramallah. Bygningen er nå evakuert, melder visestatsminister Nasser Shaer.

Konvolutten hadde stempel fra Tel Aviv. Innholdet skal undersøkes i nær framtid.