Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju pågrepet: - Hun er sliten og forkommen

Sju østeuropeiske menn er siktet for grov voldtekt av kvinne (20).

GRUPPEVOLDTEKT: Politiadvokat Ole Jacob Garder forteller til Dagbladet at det var en venninne av fornærmede som varslet politiet, og fortalte at den fornærmede kvinnen (20) skulle ha blitt utsatt for en voldtekt av anslagsvis fem til seks personer. Reporter: Øistein Norum Monsen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

HØNEFOSS / DRAMMEN (Dagbladet): Klokka 04.00 gikk alle tilgjengelige politistyrker i området til aksjon mot et bolighus i Hønefoss på Ringerike.

I løpet av kort tid ble sju menn fraktet ut fra en av boligens leiligheter. Samtlige er av østeuropeisk opprinnelse og er nå siktet for grov voldtekt av en kvinne (20). En av mennene ble tirsdag kveld løslatt.

Voldtekten skal ha skjedd flere timer i forveien, på mandag kveld, men meldingen til politiet kom først inn via ei venninne av fornærmede.

VITNE: En nabo av åstedet og venninne av fornærmede ble oppsøkt av 20-åringen mandag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen
VITNE: En nabo av åstedet og venninne av fornærmede ble oppsøkt av 20-åringen mandag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Biologiske spor

Dagbladet snakket tidligere tirsdag med nærmeste nabo til åstedet. Hun er også venninne av fornærmede og ble oppsøkt mandag kveld. Da skal 20-åringen ha fortalt at hun ble voldtatt av flere menn i leiligheten.

Pågripelsene førte til et intenst politiarbeid natt til tirsdag og utover dagen. Samtlige menn ble brakt til legevakta på Hønefoss for undersøkelse på voldtektsmottaket.

- Det ble gjort for å sikre biologiske spor og bilder av dem. Det samme ble gjort med fornærmede, sier politiadvokat Ole Jacob Garder til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

PÅGREPET: Sju personer er pågrepet etter mistanke om seksualforbrytelse i Hønefoss natt til tirsdag. Reporter: Øistein Monsen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet TV Vis mer

- Fem til seks menn

Mennene er nå spredt i arrestlokalene i Hønefoss og Drammen. Per Engebreth Askilsrud er forsvarer for én av de siktede. Han forteller til Dagbladet at hans klient har vært i avhør.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Jeg ønsker ikke å si noe mer, sier Askilsrud til Dagbladet.

Det er ukjent hvordan de resterende mennene stiller seg til voldtektssiktelsen, eller om politiet mistenker at noen av dem er hovedmennene bak den angivelige voldtekten.

Ifølge den første forklaringen som ble gitt til politiet, skal anslagsvis fem til seks menn ha deltatt i den angivelige voldtekten, opplyser Garder.

POLITIADVOKAT: Ole Jacob Garder i Sør-Øst politidistrikt. Foto: Øistein Norum Monsen
POLITIADVOKAT: Ole Jacob Garder i Sør-Øst politidistrikt. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

De første avhørene av mennene skjer nå i ettermiddag, med tolker til stedet.

- Det har vært litt utfordringer med tanke på å få tak i nok tolker. Vi har fått tak i såpass mange nå at vi kan starte avhør. De første avhørene pågår nå, sier politiadvokaten til Dagbladet i 16-tida.

Jobbet i Norge

Alle de sju siktede er fra Øst-Europa og har jobbet i Norge noe tid. Alle sammen bodde på adressen der de ble pågrepet.

- Hva vet dere om hendelsesforløpet?

- Vi vet noe om det, men ønsker ikke å si noe av hensyn til bevisforspillelsesfaren. Vi ønsker å snakke med fornærmede en gang til før vi ønsker å fortelle særlig mer, sier politiadvokaten.

GJORDE BESLAG: Krimteknikere gjorde flere beslag i boligen i Hønefoss. Foto: Øistein Norum Monsen
GJORDE BESLAG: Krimteknikere gjorde flere beslag i boligen i Hønefoss. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- Sliten og forkommen

Hun har blitt avhørt én gang, og politiet har i tillegg avhørt vitner og venner av fornærmede.

UNDERSØKTE: Politiet undersøkte den aktuelle leiligheten tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen
UNDERSØKTE: Politiet undersøkte den aktuelle leiligheten tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- Hun er sliten og forkommen etter det hun har vært med på. Hun har ikke orket og ønsket å ta ytterligere avhør i dag, men vil gjøre det i morgen. Vi skal nå ta avhør av de sju siktede og høre hva de sier. Deres forklaringer vil være retningsgivende for hva slags ytterligere etterforskning vi foretar oss, sier Garder.

Dagbladet snakket tirsdag formiddag med venninna, som er knust over nyheten.

- Min venninne skulle komme på besøk, men jeg var ikke hjemme, så de som bor i andre etasje slapp henne inn. Hun ble tatt med opp og der forklarte hun at det ble drukket alkohol, sier hun til Dagbladet mens tårene renner.

Fortalte om voldtekt

Den kvinnelige naboen ønsker å være anonym, men forteller hvordan hun opplevde situasjonen.

- Da jeg kom hjem, fortalte hun at hun hadde blitt voldtatt av 3-4 personer, sier naboen og venninna.

Ifølge henne ble hun kontaktet av politiet 00.55 natt til tirsdag. Politiaksjonen mot boligen skjedde rundt klokka 04.00 i natt, og flere politipatruljer deltok i pågripelsen.

Ifølge naboen skal den fornærmede 20 år gamle kvinnen ha hatt smerter.

Krimteknikere gjorde tirsdag formiddag undersøkelser på åstedet. De gjorde seg ferdig med de første undersøkelsene like før klokka 12.00 i dag.

- Vi ser etter spor som har med saken å gjøre, sier krimtekniker Lars Enerhaugen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media