Sju pågrepet for terrorplaner i USA

Sju menn er pågrepet i USA for å ha planlagt terrorangrep.

TERRORPLANER: En FBI-agent går inn i huset i North Carolina der syv personer skal ha planlagt terroraksjoner. Foto: AP Photo/News & Observer, Chris Seward
TERRORPLANER: En FBI-agent går inn i huset i North Carolina der syv personer skal ha planlagt terroraksjoner. Foto: AP Photo/News & Observer, Chris SewardVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sju mennene ble pågrepet i delstaten North Carolina mandag, tiltalt for å ha planlagt å ta del i «voldelig jihad», melder justisdepartementet i USA.


Seks av personene som er pågrepet, er amerikanske statsborgere, mens den sjuende har oppholdstillatelse i USA. Mennene, blant dem en far og to av hans sønner, er mellom 20 og 39 år gamle.

De pågrepne skal ifølge tiltalen ha hatt planer om å støtte terrorgrupper og gjennomføre drap, bortføringer og lemlestelser i utlandet. De risikerer fengsel på livstid om de blir erklært skyldige.

De tiltalte «forberedte seg på å delta i voldelig jihad og var villige til å dø martyrdøden», skriver justisdepartementet i en pressemelding.

Enkelte av de pågrepne skal ifølge justisdepartementet ha planlagt angrep i Israel i 2007, men disse angrepene ble ikke gjennomført.

(NTB)