Gigantisk politiaksjon:

Sju pågrepet i Norge

På verdensbasis er over 800 personer pågrepet i en internasjonal politiaksjon. Sju av dem er pågrepet i Norge.

AKSJON: Politi fra hele verden aksjonerte mot en rekke kriminelle nettverk i forbindelse med «Operation Trojan Shield». Her forbereder australsk politi seg på aksjon. Foto: Politiet
AKSJON: Politi fra hele verden aksjonerte mot en rekke kriminelle nettverk i forbindelse med «Operation Trojan Shield». Her forbereder australsk politi seg på aksjon. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det europeiske politiet Europol bekrefter på en pressekonferanse tirsdag formiddag at det har blitt pågrepet over 800 personer i en koordinert politiaksjon.

Totalt deltok 16 land i operasjonen, som kalles både «Operation Trojan Shield», «Ironside» og «Green Light».

Aksjonen gikk etter kriminelle som benyttet seg av den krypterte chattefunksjonen AMoM. Norge er blant landene som har deltatt i operasjonen, bekreftet Kripos overfor Dagbladet tirsdag morgen.

Ny narko-modus

I en pressemelding tirsdag formiddag skriver Kripos at sju personer er pågrepet i Norge i forbindelse med aksjonen.

De har også beslaglagt betydelige mengder narkotika, og oppdaget en ny måte å smugle narkotika inn i landet.

- Denne modusen var også ukjent for flere av våre internasjonale samarbeidspartnere, og har fått oppmerksomhet internasjonalt. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker vi ikke å gi noen detaljer om denne metoden, skriver politiadvokat Morten Stene i pressemeldinga.

Flere lastebiler med narkotika har også blitt stoppet i Sverige. Politiet mener at deler av dette skulle videre til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer