Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju personer døde etter skyting i Nederland

Det melder den statlige tv-stasjonen Nos. Barn er blant de skadde.

Skjøt rundt seg: Mannen begynte like etter klokken tolv å skyte rundt seg med et automatvåpen inne på kjøpesenteret i byen Alphen aan den Rijn. sju personer skal være døde og minst 16 skadd etter hendelsen. Foto: Scanpix
Skjøt rundt seg: Mannen begynte like etter klokken tolv å skyte rundt seg med et automatvåpen inne på kjøpesenteret i byen Alphen aan den Rijn. sju personer skal være døde og minst 16 skadd etter hendelsen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nederland er i sjokk etter at en mann begynte å skyte rundt seg på et kjøpesenter i byen Alphen aan den Rijn, om lag to mil sørvest for Amsterdam.

Til nå skal sju personer være døde og seksten skadd ifølge den nederlandske kommunen sine hjemme sider. Barn skal også være blant de skadde, melder den statlige nederlandske tv-stasjonen NOS.

Drapsmannen skal i følge avisa De Telegraaf være 24 år gamle Tristian van der Vilts, men dette har ikke blitt bekreftet av nederlandsk politi enda.

Han bodde sammen med sine foreldre i byen, ikke langt fra kjøpesenteret. Hans bil ble også funnet på parkeringsplassen ved senteret.

Kjenning av politiet Øyevitner til hendelsen sier at en blond mann i midten av 20-åra løp rundt klokka tolv i dag løp inn i kjøpesenteret og begynte å skyte rundt seg med et automatvåpen. Også mennesker som var ute på parkeringsplassen ble truffet.

Mannen skal etter skytingen ha rettet et annet våpen mot seg selv og tatt sitt eget liv.  

For fire av de skadde skal situasjonen være kritisk, mens fem andre er hardt skadd. Statsadvokat Kitty Nooy opplyser at drapsmannen var en kjenning av politiet. Mannen kommer også fra byen.  

Skremmende scener Øyenvitner har fortalt om det som skjedde under skytingen.  

-  Drapsmannen skjøt en gutt i foten. Da han var borte, løp jeg til og hjalp han. Han var redd og sa han ville hjem, skriver et øyevitne til Nos.

Navn på ofre er fortsatt ikke offentliggjorte, men det regnes med at disse vil komme i løpet av kvelden.  

Eieren av en dyrebutikk i kjøpesenteret forteller om dramaet som utspant seg inne på senteret.  

— jeg så alt som skjedde. Det brøt ut full panikk og jeg så mennesker ligge på bakken. Flere skudd ble avfyrt og jeg så også drapsmannen holde på et stort maskingevær, sier mannen til Die Telegraaf.  

-Ingen hadde trodd dette Fungerende borgermester i Alphen aan den Rujn, Bas Eenhoorn, sier de er i sjokk over det som har hendt.  

— Dette var et angrep på foreldre og barn. Ingen ville trodd at noe slikt kunne skje i byen vår. Det er uforståelig og ord rekker ikke til for e beskrive det som nå har hendt, sa han på en pressekonferanse i ettermiddag.

Han sier at mennesker som var vitne til hendelsen har vært samlet i en kirke ikke langt fra kjøpesenteret. Disse vil nå få krisehjelp.  

Dronning Beatrix av Nederland har uttrykket sin sympati for ofrene etter denne forferdelige hendelsen. Også Nederlands statsminister, Mark Rutte, har også uttrykket sin medfølelse.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media