Sju personer funnet - skal være lettere nedkjølt

Sju av de ni savnede i Porsanger er funnet. Nå fortsetter søket etter to personer som fortsatt er savnet.

 BRIEFING:  Innsatsleder Siri Ulverud briefer mannskaper fra heimvernet og reinpolitiet ved utgangspunktet for leteaksjonen i Porsanger. Foto: Petter Vatn / Finnmark Dagblad
BRIEFING: Innsatsleder Siri Ulverud briefer mannskaper fra heimvernet og reinpolitiet ved utgangspunktet for leteaksjonen i Porsanger. Foto: Petter Vatn / Finnmark DagbladVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju av de savnede ungdommene i Porsanger ble funnet ved 2.30-tiden i natt. De ble funnet ute etter å ha vært savnet siden klokken ni i går morges.

- De ble funnet nå nettopp i det området vi har søkt i. De ble funnet ute, sier Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Dagbladet.

- De er plukket opp av et Sea King-helikopter og tilstanden skal vurderes, sier Delbekk.

Fire personer er fraktet til sykehuset i Hammerfest, mens tre er på vei til kommandoplassen i Indre-Billefjord.

- De er være lettere nedkjølt, men ikke det skal ikke være livstruende, sier redningsleder Frode Iversen til Dagbladet i 5-tiden i dag.

To av dem ble funnet av en patrulje fra Forsvaret klokken 2.15 ved Skáiddejávri, om lag 17 kilometer sørvest for Indre Billefjord. Disse to ga opplysninger om hvor fem av de andre befant seg. De ble funnet ved Gorbovuonjávri, om lag 6,5 kilometer lenger sør, melder NTB.
Søket fortsetter Det er fortsatt to personer som er savnet. Skuterfølget på ni ble tidlig delt i to grupper tidlig. De meldte fra om at de hadde kjørt seg fast i 9-tiden i går.

Værforholdene overrasket skuterfølget fra Hammerfest, og de kjørte seg fast. Været har også gjort søkearbeidet svært vanskelig, og det har i lange perioder vært umulig å søke etter de savnede. Håpet har hele tiden vært at de skulle ha funnet ly i en hytte eller gamme.

Søket har pågått i natt, og vil fortsette ut over dagen. Det skal være adskillig bedre vær i dag enn i går, får Dagbladet opplyst.

Mellom 30-40 personer fra Heimevernet, Røde Kors og politiet leter nå i området hvor de to ungdommene skal ha blitt borte.

De sju personene som ble funnet i natt, ble funnet ute. Det har vært temperaturer på rundt null grader, og krafig vind i området. Minst en av de ni i følget skal ha vært dårlig kledd.

- Vi har mannskaper ute i aktivt søk nå. I løpet av nattetimene håper vi at vi kan gjennomgå alt av hytter og gammer i området. Fortsatt er det sånn at det er storm og snøbyger. Det er opphold, men det er i korte perioder. Været gjør at vi ikke kan søke over alt, sa stabssjef Terje Wikstrøm i Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet.