POLITIJAKT: Politiet jaktet en antatt gjerningsmann etter at en mann ble skutt på Galgeberg i Oslo i kveld. Natt til onsdag bekrefter politiet at sju personer er siktet etter skyteepisoden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
POLITIJAKT: Politiet jaktet en antatt gjerningsmann etter at en mann ble skutt på Galgeberg i Oslo i kveld. Natt til onsdag bekrefter politiet at sju personer er siktet etter skyteepisoden. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Sju personer siktet etter skyteepisode i Oslo

Alle sju er siktet for grov kroppskrenkelse eller medvirkning til dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju personer er siktet for grov kroppskrenkelse etter at en mann ble skutt på Galgeberg i Oslo ved 18-tida tirsdag kveld.

- Vi har pågrepet til sammen sju personer, som alle er siktet for grov kroppskrenkelse eller medvirkning til dette, opplyser vaktleder Øyvind Torgersen ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om skyteepisoden klokka 18.17 tirsdag kveld. 

Etterforsker bredt Den fornærmede mannen, som er i 50-årene, ble skutt i låret utenfor den lokale puben Galgeberg Corner. Han var ved bevissthet og utenfor livsfare da han ble fraktet til sykehus. Mannen som ble skutt, blir operert og behandlet på sykehus. Tilstanden hans er stabil. 

Skuddet skal ha blitt avfyrt ute på fortauet utenfor puben i krysset St. Halvards gate/Åkerbergveien. Bakgrunnen for hendelsen er foreløpig ukjent, skriver NTB.

- Det er for tidlig å si noe konkret om hva som har skjedd. Vi etterforsker bredt, og vi har avhørt en rekke vitner og foretatt krimtekniske undersøkelser, sier vaktlederen.

Mann løp fra stedet Vitner har forklart overfor politiet at de har sett en mann løpe fra stedet, og politiet jobbet tirsdag kveld aktivt med flere spor i saken. Det skal ha vært flere vitner til skytingen.

Politiet fortalte Dagbladet tirsdag kveld at de undersøker om episoden kan ha sammenheng med et internt oppgjør.

- Det er basert på at vi ikke tror det er en tilfeldig fornærmet, sier operasjonsleder Hekkelstrand til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram