Sju politifolk drept av innsatte i meksikansk fengsel

Skulle slå ned opprør.

RYKKET UT: En mengde politifolk ble utkalt La Toma-fengselet i Veracrus for å slå ned på opprøret, men det endte altså med at sju av dem ble drept. Foto: Edgar Avila / EPA / NTB Scanpix
RYKKET UT: En mengde politifolk ble utkalt La Toma-fengselet i Veracrus for å slå ned på opprøret, men det endte altså med at sju av dem ble drept. Foto: Edgar Avila / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sju politifolk ble søndag drept mens de prøvde å slå ned et opprør i et meksikansk fengsel. Det opplyser myndighetene ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Stjal verktøy

Drapene skjedde i La Toma-fengselet i den sørlige delstaten Veracruz. Ifølge myndighetene ble politifolkene «drevet tilbake av innsatte som hadde stjålet verktøy fra fengselets snekkerverksted» og brukte dem som våpen.

Flere av de innsatte beskrives som svært farlige. Det er ikke klart hvorvidt noen av fangene ble skadd, eller om noen av dem flyktet under opptøyene, og det er heller ikke klart hvordan situasjonen er i fengselet nå.

La Toma-fengselet ligger i kommunen Amatlén de los Reyes, ca. 185 kilometer sør for Veracruz' hovedstad Xalapa.

Dette er ikke første gang voldelige opptøyer forekommer i et meksikansk fengsel. Tvert imot er fengslene jevnlig rammet av opptøyer, drap og rømninger.

Ofte har kriminelle gjenger den egentlige kontrollen på innsiden av fengslene, godt hjulpet av korrupte tjenestemenn.

Gjengkontrollert

Ifølge Prison Insider er 65 prosent av fengslene kontrollert av gjenger, som i samarbeid med de ansatte, tar betaling fra de innsatte og deres pårørende for å få oppfylt basisbehov som personlig sikkerhet, mat og besøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer