Sju politikere har fått karantene etter valget

- Jeg får ikke engang vaske gulvet på en bensinstasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju rådgivere og statssekretærer fra de rødgrønnes regjeringsapparat har så langt blitt ilagt jobbforbud av Karanteneutvalget. Det kan bli flere.

Flere politikere fra Stoltenberg-regjeringen går tilbake til arbeidslivet etter høstens stortingsvalg. Ifølge Aftenposten må flere belage seg på en pause før de kan bli aktive i yrkeslivet igjen.

Svein Sundsbø som var personlig rådgiver for tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp), er ilagt en karantene på tre måneder og seks måneders saksforbud.

- Jeg får ikke engang vaske gulvet på en bensinstasjon. Personlig synes jeg dette er overdrevent. Særlig når vi har fått et nytt politisk regime, sier han.

Sundsbø går til rådgivningsselskapet Gambit H+K og får ikke lov til å jobbe med energispørsmål i seks måneder.

Jeanette Iren Moen går tilbake til sin gamle arbeidsplass i Fellesforbundet, men må vente seks måneder. Hun var statssekretær for Trond Giske (Ap). Også Norvald Moe, som var statssekretær i Arbeidsdepartementet, går til Fellesforbundet etter en karantene på fire måneder.

De øvrige karanteneperiodene varierer fra to måneder og opptil seks måneder. Flere av politikerne går til stillinger i PR-byråer.

De neste ukene skal ytterligere seks politikere vurderes av Karanteneutvalget, som har Fornyings- og administrasjonsdepartementet som sekretariat.

(NTB)