Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju reddet da lastebåt sank

Hele mannskapet på sju personer hoppet over bord da en lastebåt sank sørvest for Lista ved Farsund i Vest-Agder. Alle sju ble reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle sju er reddet. Seks av mannskapet ble reddet av et redningshelikopter, og en ble plukket opp av fraktefartøyet «Nils S». Alle er sendt til Sentralsjukehuset i Rogaland i Stavanger, sier pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge på Sola til NTB.

Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken klokken 11.18 fredag formiddag.

- En time og 20 minutter etter at vi fikk beskjed om ulykken var alle tatt opp av vannet, klokken 12.30, det er vi fornøyde med, sier Bang-Andersen.

Bølgene var på over 2 meter i området, og det var vestlig kuling, noe som vanskeliggjorde redningsarbeidet, opplyser Bang-Andersen.

Båten var Bahamas-registrert og var på vei fra Sauda til Porsgrunn. Bang-Andersen opplyser at det ikke er meldt om forurensning i området etter at bulkbåten sank.