Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju russere utvises fra Russlands delegasjon til NATO

Sju russere utvises fra Russlands delegasjon til NATO, opplyser alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg.

SAMLET: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier NATOs allierte står samlet i sanksjonene mot Russland. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix
SAMLET: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier NATOs allierte står samlet i sanksjonene mot Russland. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju russere utvises tirsdag fra Russlands delegasjon til NATO, opplyser alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg.

I tillegg vil tre andre russiske diplomater bli nektet akkreditering.

– Salisbury-angrepet er første gangen nervegass blir brukt i NATO-områder. Det er imidlertid ikke den enkelthendelsen som er grunnen til denne samlede NATO-reaksjonen, men et bredere mønster av uforsvarlig russisk oppførsel på Krim-halvøya, gjennom cyber-angrep og våpenopprustning, sa Stoltenberg på en pressekonferanse tirsdag.

De siste dagene har en lang rekke vestlige land utvist russiske diplomater som en reaksjon på giftangrepet i Salisbury i Storbritannia. Angrepet rammet den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og hans datter, og tilstanden deres er fortsatt kritisk. Storbritannia og andre vestlige land mener Russland sto bak forgiftningen, noe russiske myndigheter avviser.

– Jeg tror Russland har undervurdert samholdet blant NATOs allierte. I mange år har vi redusert investeringer i forsvar, men nå har vi økt investeringene. I tillegg står vi samlet i de økonomiske sanksjonene mot Russland, sier Stoltenberg.


NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!