Sju skadd av bilbombe

En bilbombe eksploderte i en travel gate i sentrum av Budapest lørdag kveld. Sju mennesker ble lettere såret, ifølge lokale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen skjedde utenfor en tyrkisk restaurant på Erszebet-boulevarden, Budapests viktigste ringvei, bare noen meter fra en populær kino. Det gikk hardt ut over parkerte biler og vinduene rundt om ble sprengt i filler.

Politiinformant

Dette er den første større terrorhandlingen siden juli 1998, da en bilbombe drepte fire og såret 25 i det mest travle turiststrøket. Det var den gang snakk om at mafiaen drepte en politiinformant.

Målet for lørdagens bombe var en Jeep Grand Cherokee. Eieren kom til stedet kort etter, sa polititalskvinne Melinda Sagyibo. Hun kunne ikke kommentere om det var en forbindelse mellom bomben og et drap i den samme restauranten for noen måneder siden.

Tyrkiske forbryterbander operer i Budapest sammen med russiske, ukrainske, albanske og jugoslaviske. De livnærer seg av narkotika handel, biltyverier, prostitusjon, hvitvasking av penger og menneskesmugling.

(NTB-Reuters)