Kristiansand:

Sju skadd etter eksplosjon

Sju personer er skadd etter at en tankbil eksploderte på et gjenvinningsanlegg i Kristiansand.

Siste nytt fra Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Det har vært en eksplosjon i et gjenvinningsanlegg tilhørende Returkraft i Kristiansand.

Flere personer er skadd, men omfanget av skadene er ukjent.

Brannvesenet er framme på stedet. De skriver på Twitter at det har vært en eksplosjon i tømmehallen på anlegget.

Sju personer er skadd og fraktet til sykehus.

- Flere av disse er alvorlig skadd og noen vil bli overflyttet til Haukeland og Ullevål sykehus for videre behandling, skriver Sørlandet sykehuset i en pressemelding. Disse får behandling for innhalasjon av røyk og for brann- og eksplosjonsskader, skriver sykehuset.

Det er en tankbil med oljeholdig slam som har eksplodert, ifølge politiet. Brannvesenet har nå kontroll på brannen, ifølge politiet, men det pågår fortsatt slukningsarbeid på stedet.

På en pressebrief sier politiets innsatsleder på stedet at det er omtrent 20 brannfolk inne i bygget, som jobber med slukking.

- Det er ingen eksplosjonsfare lenger, og den røyken som kommer ut er så tynnet ut at den ikke er farlig for folk i området, sier polities innsatsleder Patrick Vollen til Dagbladet. Han sier at krimteknikere også er på vei til stedet.

BRANN: Det brenner på annlegget til Returkraft på Langemyr i Kristiansand. Store deler av edn ene veggen er blåst ut. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet
BRANN: Det brenner på annlegget til Returkraft på Langemyr i Kristiansand. Store deler av edn ene veggen er blåst ut. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet Vis mer

Uklare omstendigheter

Økonomisjef i Returkraft, Lars Erik Harv, forteller til Dagbladet at eksplosjonen skjedde før, etter eller i forbindelse med at, en tankbil skulle tømme innholdet i tanken i anleggets tømmehall.

- Ingen av oss vet helt når det skjedde, og de nøyaktige omstendighetene er uklare, sier Harv

.Han forteller at han satt i møte da eksplosjonen fant sted. Han var selv vitne til eksplosjonen.

- Vi kunne se hvordan deler av frontveggen på bygget, blåste ut. Så opplevde vi et stort trykk og kjente hele bygget riste, sier økonomisjefen.

Harv forteller videre at de skadde er en kombinasjon av egne og eksterne ansatte. Han kjenner ikke til skadeomfanget til de skadde.

- Nå bistår vi nødetatene på stedet så godt vi kan, sier økonomisjefen.

- Lukk vinduer

27 personer skal ha blitt evakuert fra bygget. ifølge politiet.

Det er bare et år siden forrige gang det brant på samme anlegg.

- Det er ikke meldt om at det er fare for omkringliggende bygg. Vi ber naboer til skadestedet om å lukke vinduer på grunn av røyk, skriver politiet.

Brannvesenet får også bistand fra en brannbil fra flyplassen på Kjevik.

Nå starter etterforskningen.

- Politiet starter etterforskning av hendelsen. Arbeidstilsynet varsles, skriver politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer