Sju skiturister må grave seg ned i Troms

Venter på hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju finske skiturister i 30-årene er i ferd med å grave seg ned i snøen mens de venter på hjelp fra redningsmannskaper i det dårlige været i Lyngen i Troms.

Troms politidistrikt opplyser at de sju, som er godt utstyrt, har det bra.

- Mannskaper fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors er på vei, men det er dårlige værforhold i området, sier redningsleder Tor Erik Torkelsen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Nordlys.

Ved 17.30-tiden var politiet i kontakt med skigåerne, som da fortsatt var i ferd med å grave seg ned i snøen.

Scooterpatruljer - Vi har fått ut fire snøscooterpatruljer som har tatt seg et stykke opp mot området. Men det er fortsatt dårlig vær og dårlig sikt, så vi har sagt til redningsmannskapene at de må tenke på skredfaren og være forsiktige så de ikke blir utsatt for skred, sier operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NTB.

Hovedredningssentralen opplyste til NTB like før klokken 18 at mannskapene fortsatt ikke var kommet fram til skituristene som har bedt om assistanse.

Sterk vind Sterk vind i kombinasjon med snøbyger gjør at det foreløpig ikke er aktuelt å sende helikopter inn i området. Også redningsmannskapene på bakken må gjøre en fortløpende vurdering av værforholdene.

- Skituristene har det fortsatt bra, så det er ikke noe akutt. Men vi håper det blir ei luke i været, sånn at de får sikt til enten å bli møtt av redningsmannskapene eller ta seg ned fra fjellet selv, sier operasjonsleder Hoff.

Norsk Folkehjelp opplyser at det er lavt skydekke og snø og sludd i området. Organisasjonens lokallag i Lenangen har rykket ut med fire personer, i tillegg til to kjentmenn.

Det er ikke kjent nøyaktig hvor de sju befinner seg, men trolig er det i nærheten av fjellet Storgalten.

(NTB)