Sju små i magen

DES MOINES (NTB-Reuters): De amerikanske sjulingene som ble født for en uke siden, debuterte natt til onsdag på amerikansk fjernsyn. Samtidig ble nok et av de sju barna koplet fra den mekaniske respiratoren, og dermed er det to av dem som nå puster på egen hånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Programmet «Dateline NBC» viste videoopptak av de sju små barna, som lå urolig i sengene sine med slanger og elektroniske måleinstrumenter festet til kroppen. Opptaket viste også hvordan faren Kenny McCaughey fortalte andre medlemmer av familien at barna var født.

  - Det var forferdelig, jeg følte meg døden nær, sa mamma Bobbi om den 29. uken av sitt svangerskap. Da hadde hun vært sengeliggende siden niende uke, og barna ble født etter 30 uker. Legene valgte å bruke keisersnitt framfor en vanlig forløsning.

«Vettskremt»

- Jeg var vettskremt. Jeg ante ikke hva som skulle skje, fortalte Bobbi McCaughey. Men følelsen endret seg da hun hørte det første av barna skrike. - Jeg gråt lenger enn hun gjorde, og etterpå sa jeg til dem at jeg var glad i dem, sa hun i fjernsynsintervjuet.

  Bobbi og Kenny McCaughey traff hverandre for sju år siden på en såkalt «blind date» - det vil si at ingen av dem hadde truffet hverandre før de avtalte å gå ut sammen. Fra før av har de en to år gammel datter, som ble unnfanget etter at paret hadde tatt medisiner for å styrke fruktbarheten.

  Bobbi ble redd da ultralydundersøkelser viste at hun ventet sjulinger, men hun avviste alle forslag om å fjerne noen av fostrene. - Jeg tror at et barns liv begynner i befruktiningsøyeblikket, og jeg måtte leve med mitt valg resten av livet, sa hun.

Bedring

Blank's barnesykehus i Des Moines i den amerikanske delstaten Iowa oppgraderte tirsdag Natalie Sue McCaugheys tilstand fra «alvorlig» til «forholdsvis bra». Natalie Sue veide 1200 gram ved fødselen, og var den nest minste av sjulingene.

  Storebror John, den først fødte og den største av de sju, har det også ganske bra og puster på egen hånd. En tredjemann, Joel Steven, pustet også selv en periode, men legene la ham etterhvert tilbake i respiratoren - et tiltak de bedyret ikke betød at han befant seg i noen fare.

  Legene har sagt at de venter at de andre fem vil puste på egen hånd i løpet av noen få dager. Når de foreløpig må ha hjelp, er det fordi de lider av et såkalt pustesvikt-syndom, en tilstand som er forholdsvis vanlig blant for tidlig fødte barn.

STOR MAGE: Det amerikanske TV-programmet Dateline var først ute med å vise fram sjulingene. Her er moren like før fødselen.